Rekordfå indbrud i sommerferien

Antallet af indbrud i sommerferien er faldet markant. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

For mange bød ferien på en ”staycation”, og det har også haft en betydning for kriminaliteten. Noget tyder nemlig på, at indbrudstyvene har haft det sværere i år. Antallet af indbrud i sommerferien er således faldet med 27 % i forhold til samme periode sidste år. Sammenligner man med 2015, ser man et fald på hele 42 % fra 2015 til i år.

Ifølge politiet har den særlige situation omkring covid-19 spillet en væsentlig rolle: Vi har ganske enkelt været mere hjemme. Men også et skærpet fokus fra politiet på indbrud og et tæt samarbejde med borgere via Nabohjælp har gjort en forskel.

– Det er glædeligt, at færre borgere bliver udsat for den ubehagelige og utrygge oplevelse, det er, at komme hjem til et gennemrodet hus eller lejlighed. Indbrud har i flere år været et fokusområde, som vi har prioriteret højt og vil fortsat være det fremadrettet, siger Henrik Sønderby, centerchef i Nationalt Efterforskningscenter (NEC) under Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Som det fremgår at tallene herunder har Midt- og Vestjyllands Politikreds har som én af i alt to kredse i landet oplevet en stigning i antallet af sommerferieindbrud i privat beboelse. Den anden kreds er Københanvs Vestegns politi.

Tallene er dynamiske og data stammer fra POLSAS, som er et journaliserings- og sagsstyringssystem og ikke et egentlig statistiksystem. Oplysningerne for 2020 er derfor behæftet med en vis usikkerhed, idet registreringerne i POLSAS kan ændre sig som følge af opdateringer mv. Kilde: Rigspolitiet

Foto: Det Kriminalpræventive Råd

Forfatter

Related posts

Top