Regionen mislykkedes med at tiltrække udenlandske læger

Det har ikke været en udpræget succes at få udenlandske læger til at overtage en af landets travleste praksisser.

Det må Region Nordjylland erkende to år efter, de hyrede fire udenlandske læger til at tage over, da den praktiserende læge i Øster Jølby på Mors skulle på pension. Det skriver DR Midt- og Vestjylland.

Nu arbejder kun én af dem stadig i praksissen.

Rekruttering for 1,6 mio. kr.
– Vi må bare erkende, at det er rigtig rigtig svært, når vi taler almen praksis. Vi har forsøgt, og vi har forsøgt i rigtig lang tid, men at få det til at lykkedes kunne vi ikke. Det er nok ikke en vej, vi vil gå længere, siger regionsformand Ulla Astman.

Et rekrutteringsbureau fik knapt 1,6 millioner kroner for at rekruttere de fire udenlandske læger. Én af lægerne er et andet sted i det nordjyske sundhedsvæsen, mens de to sidste er holdt op.

Ophævede samarbejdet
Lægerne kom fra Ungarn, Italien, Litauen og Bulgarien. I maj 2017 kom det frem, at den samarbejdet med den bulgarske læge var blevet ophævet. Kontorchef i regionens afdeling for patientforløb ville den gang ikke kommentere på hvorfor samarbejdet blev ophævet nærmest inden det var begyndt.

Planen var egentlig, at de fire udenlandske læger på sigt skulle have overtaget klinikken i Øster Jølby, men i dag er den stadig på regionens hænder.

Heldigvis er det senere hen lykkedes regionen af skaffe flere læger til klinikken – blandt andet ved, at nogle af konsultationerne foregår på video, og at arbejdstiden kan deles mellem klinikken og hospitalet.

LÆS OGSÅ:

Videokonsultationer skal trække læger til Mors

Forfatter
Top