Regionen klar med 1 mio. kroner til kulturprojekter

Der er nu åbnet for Region Nordjyllands Kulturpulje, som i 2017 er på 1 mio. kr. Puljen støtter i år projekter inden for emnerne ”kulturen som medspiller i udvikling af Nordjylland” og ”samarbejde og nyskabelse”.

 Region Nordjyllands kulturpulje har i år fokus på at støtte idéer, der skaber nye og bedre samarbejder mellem kulturens verden og deres omgivelser.

Det kan f.eks. være teatre, spillesteder, museer, kunstnermiljøer, foreninger m.fl., der bruger deres kulturelle, kunstneriske og kreative ressourcer til at være med til at udvikle det samfund, de er en del af – hvad end det sker lokalt, inden for kommunegrænserne eller i hele Nordjylland.

– Vi ser gang på gang, hvordan lokale kulturinstitutioner, ildsjæle, foreninger osv. spiller en stor rolle for udviklingen af det samfund, de er en del af. Det er f.eks. PixlArt, der bringer digital fotokunst i verdensklasse til Østervrå og Det Maritime Kulturcenter i Hobro, der genopliver et gammelt bådebyggerhåndværk og tiltrækker en række nye arrangementer. Det er også f.eks. KUNSTEN i Aalborg, der har udviklet helt nye måder at møde deres gæster uden for egne mure, eller Limfjordsteatret, der i mange år har arbejdet tæt sammen med skoler og uddannelsesinstitutioner på Mors. De bevæger sig ud, går i dialog med deres omgivelser, og det gør en stor forskel både for kulturlivet og for deres samarbejdspartnere, siger Henrik Ringbæk Madsen, der er formand for Region Nordjyllands Udvalg for Infrastruktur, Klima, Kultur og Miljø.

Samarbejder på kryds og tværs
Herudover støtter kulturpuljen i år også udviklingen af forpligtende og nyskabende samarbejder på kulturområdet i Nordjylland.

I det nordjyske kulturliv er der en stærk bevidsthed om, at det har værdi at samarbejde på tværs – f.eks. omkring udviklingsprojekter, markedsføring, publikumsudvikling, internationalisering, talentudvikling m.m. De seneste par år er der f.eks. opstået et stærkt netværk mellem de større nordjyske teatre under navnet SceNet, der også omfatter teatre i Midtjylland.

Med årets kulturpulje ønsker Region Nordjylland at fortsætte denne udvikling. Enten ved at støtte nye netværk eller ved at udvikle samarbejder, der allerede er i gang.

FAKTA:

•     Der er i 2017 1 mio. kr. til uddeling i Region Nordjyllands kulturpulje

•     Der er ansøgningsfrist den 18. august 2017 kl. 12.00.

•     Ansøgere får svar i løbet af oktober 2017.

•     Interesserede opfordres til at tage kontakt til sekretariatet på kulturpuljen@rn.dk.

Læs mere om puljen her

Forfatter

Related posts

Top