Regionen kan ikke overtage lægeklinik i Thisted

Det vil være i strid med Sundhedsloven, hvis regionen skal overtage driften af Nordic Medicare´s lægeklinikker, som krævet af De Konservative.

Sådan lyder det fra Regionsrådsformand Ulla Astmann ovenpå sommerens ophedede debat i kølvandet på en lang række klage fra Nordic Medicare’s patienter i Thisted og specielt i Pandrup, som TV2 Nord har afdækket.

Det har fået De Konservatives Per Larsen til at kræve, at Nordic Medicare fyres og at regionen selv overtager driften af klinikkerne.

– Hvis vil skulle gøre det vil det være i strid med sundhedsloven. Regionen kan ikke bare opsige kontrakten uden at der er en dokumenteret misligholdelse af kontrakten og dermed lovligt grundlag for det, og det ser jeg ikke at der skulle være her. Og selvom det skulle komme så vidt så kan regionen ikke overtage klinikken – så skal opgaven sendes i udbud først. Og jeg må sige, at jeg har svært ved at forstå Per Larsens og konservatives zig-zag kurs, for tidligere har de været modstandere af at regionen skal drive klinikker, men nu har han åbenbart skiftet mening, siger regionsrådets formand, Ulla Astman (S) til Nordjyske.

Og selvom klagerne er dokumenteret af TV2 Nord, har Styrelsen for Patientsikkerhed dokumenteret, at det slet ikke står så skidt til.

– Der skal ikke være tvivl om, at jeg ser med stor alvor på sagen. Det er klart utilfredsstillende, at der er så mange, der har klaget over klinikken. Derfor har vi da allerede også iværksat en række initiativer og har været på uanmeldte kontrolbesøg. Nu skal vi drøfte sagen i forretningsudvalget og se at finde en løsning, siger regionsrådsformanden.

Sagen skal diskuteres i Regionens forretningsudvalget på tirsdag.

 

Forfatter

Related posts

Top