Regionalt spillested er en stor sejr for Thy

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik har besluttet at udpege Spillested Thy som regionalt spillested frem til 31. december 2020.

27 har ansøgt om at blive regionalt spillested, og Statens Kunstfond har besluttet at udpege 19, der dermed får et årligt tilskud. Derved er Spillestedet Thy sikret et årligt tilskud på 1 mio. kr. frem til 2020.

– Det er en stor sejr for Thy og for hele musikmiljøet. Vi får nu et stærkt musikalsk kraftcenter – og vi får både lokalt og regionalt adgang til mere musik. I kommunen satser vi på at styrke sammenhængen mellem aktørerne, og det er utrolig gode nyheder, at projektstøtteudvalget anerkender det kæmpe forarbejde og potentiale, der er i Spillestedet Thy, siger Niels Jørgen Pedersen, formand for Erhvervs-, Kultur- og Arbejdsmarkedsudvalget i Thisted Kommune.

En for alle – alle for en
Spillested Thy favner bredt, både fordi så mange kulturinstitutioner inddrages, men også i særdeleshed fordi Spillested Thy får til huse i Plantagehuset i KulturRummet, der rummer flere forskellige institutioner og aktører. Men Spillested Thy skal favne alle spillesteder i kommunen. Det vil sige, det bliver et spillested med scener placeret rundt omkring i kommunen, så musikken kommer derud, hvor publikum er.

– Det betyder enormt meget at hele musikmiljøet har slået sig sammen om at få det her til at lykkes, for det kommer uden tvivl til at give kulturlivet i Thy et stort løft, siger Ove Hegnhøj, formand for Spillested Thy.

Aftalen med Slots- og Kulturstyrelsen færdigbehandles i løbet af de kommende 6 måneder og træder officielt i kraft d. 1. januar 2017 og løber indtil d. 31. december 2020. Tilskuddet til regionale spillesteder finansieres af årlige bevillinger på finansloven og fra Kulturministeriets musikhandlingsplan ”Talent Forpligter”. På finansloven er der bevilget et årligt beløb på 25,7 mio. kroner.

Læs også:
Thy er i musikkens superliga – får regionalt spillested

 

Forfatter

Related posts

Top