Region Nordjylland vil flytte Skive-helikopteren

Opdateret d. 1. juni 2018 kl. 09.45: I den oprindelige artikel fremgår det, at både SF og Radikale Venstre stemte for forslaget – det er derimod ikke korret.
Stemmerne fordelte sig således: Venstre (minus Martin Bech ) og Socialdemokratiet, i alt 22, stemte for. Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti (minus Tage Leegaard), Enhedslisten, Thomas Hav (UP) og Martin Bech (V) i alt 13, stemte imod. Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Tage Leegaard (C), i alt 3, undlod at stemme.

Et flertal i Region Nordjylland har truffet beslutning om, at anbefale en ny placering til akutlægehelikopteren i Skive. Det skriver Skive Folkeblad.

Oprindeligt var det Danske Regioner der kom med anbefalingen om at rykke lægehelikopteren fra Skive til Herning Kommune, da en ny nordjysk lægehelikopter blev foreslået placeret i Jammerbugt Kommune, der ligger tætter på Skive end Sindal.

Borgmester på Mors, Hans Ejner Bertelsen, udtalte tidligere på måneden:

– Vi kan se, at responstiden her på Mors er blevet markant forkortet, siden lægehelikopteren kom til Skive, og derfor er vi meget uforstående over for, at man kan overveje at flytte helikopteren.

Borgmesteren lægger ikke skjul på, at han er skuffet over beslutningen i Region Nordjylland:

– Nu vil jeg sætte min lid til ministeren, og jeg håber, at hun vil fastholde placeringen i Skive.

Folketinget skal træffe en afgørelse om placeringerne af de fire lægehelikoptere i år, da de nye placeringer træder i kraft 1. januar 2019.

Beslutningen i regionsrådet blev vedtaget af et flertal bestående Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre og SF.

Foto : Trygfonden

Forfatter

Related posts

Top