Region Nordjylland siger ja til HTX i Nykøbing Mors

Regionsrådet har nu vendt tommelfingeren endeligt op til EUC Nordvests ansøgning om at oprette en HTX-afdeling på Mors i samarbejde med Morsø Gymnasium. Således er Morsø Tekniske Gymnasium meget tæt på at være en realitet.

Når Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har godkendt regionsrådets indstilling, er EUC Nordvest mere end klar til at sætte turbo på planlægningen.

– Vi er utrolig glade for regionsrådets indstilling. Nu håber vi så på en hurtig afgørelse fra ministeriets side, så vi for alvor kan komme i gang med planlægningen og således leve op til vores målsætning om at kunne byde de første HTX-elever velkommen på Morsø Tekniske Gymnasium allerede til august 2017, lyder det fra direktør Hans Christian Jeppesen fra EUC Nordvest.

En HTX-afdeling i Nykøbing har længe stået på EUC Nordvests ønskeseddel, og da den nye gymnasiereform indeholder en målsætning om at få etableret flere tekniske ungdomsuddannelser rundt om i landet, er timingen nu perfekt.

Et attraktivt uddannelsesmiljø
HTX i Nykøbing vil blive udbudt i samarbejde med Morsø Gymnasium, hvis undervisere vil varetage undervisningen i de naturvidenskabelige fag.

– Vi ser i dén grad frem til samarbejdet. Vi vil altid gerne bidrage til at skabe de bedst tænkelige uddannelsesmuligheder for området, og med HTX i palletten er vi ved at være ret godt dækket ind, hvad ungdomsuddannelser angår, fastslår rektor Kurt Sonne Thomsen fra Morsø Gymnasium.

Morsø Tekniske Gymnasium vil blive etableret i umiddelbar tilknytning til de eksisterende ungdomsuddannelser på Limfjordsvej i Nykøbing. De kommende HTX-elever vil således blive en del af studiemiljøet omkring Morsø Handelsgymnasium samt EUD og EUX Business, som fremadrettet således vil tælle mere end 300 elever, ligesom de bliver en del af fællesskabet med de ca. 130 naturvidenskabelige elever fra Morsø Gymnasium.

Forfatter

Related posts

Top