Region Nordjylland øger aktiviteten på hospitalerne

Aktiviteten på de nordjyske hospitaler skal bringes op på normalt niveau, og privathospitaler skal i spil for at indhente efterslæb fra coronakrisen. Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Under coronakrisen har de nordjyske patienter været på operationsbordet ca. 3.000 gange færre end i samme periode sidste år, og samtidig har der været der været ca. 70.000 færre ambulante besøg i perioden, hvoraf det dog er lykkedes at omlægge ca. 20.000 til virtuelle kontakter (telefon eller video red.).

– Der er mange patienter, der har fået aflyst operationer eller forsinket udredningen af deres sygdom, og den pukkel skal vi nu gøre alt for at nedbringe, så patienterne kommer mindst muligt i klemme. Derfor skal vi både have boostet aktiviteten på vore egne hospitaler og have patienterne henvist til privathospitaler og andre regioner, når det giver bedst mening, siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Mindre forbrug på privathospitaler skal sætte skub i aktivitet
Og der er penge til at få sat ekstra blus på aktiviteten i den kommende tid. De seneste ugers fokus på at diagnosticere og behandle patienter for Covid-19 har betydet, at der er brugt 21 mio. kr. mindre på privathospitalerne sammenlignet med samme periode sidste år.

– De penge skal vi nu have ud at arbejde til fordel for patienten, for det er vigtigt at komme i gang med det samme, så vi kan få minimeret efterslæbet. Jeg forventer også, at der kommer penge fra regionernes økonomiaftale med regeringen, som kan medvirke til at indhente efterslæbet, siger Ulla Astman.

Regionsrådet har nu godkendt hospitalernes foreløbige plan for, hvordan man efterslæbet indhentes. I løbet af juni skal politikerne godkende en mere detaljeret plan for, hvordan efterslæbet kan indhentes.

Foto: Lasse Høj Nielsen, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top