Region Nordjylland klar til at teste flere for coronavirus

Den kommende tid skal endnu flere danskere testes for COVID-19, som er den sygdom den aktuelle coronavirus fører med sig.

I Region Nordjylland er der i længere tid blevet arbejdet på at opjustere testkapaciteten hvad angår både testmateriale og personale til at udføre test.

På Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland er man derfor beredte og klar til at tage imod et større antal borgere. Det betyder blandt andet, at alle med lette symptomer, men også visse personer uden symptomer, fremover kan blive testet.

De nye retningslinjer for test medfører, at hospitalerne blandt andet snart skal teste alle patienter, der forventes indlagt på hospitalet i mere end et døgn.

Borgere med lette symptomer skal stadigvæk kontakte egen læge for at få en henvisning til test.

Test af medarbejdere og beboere i kommunerne
Derudover skal endnu flere medarbejdere fra sundheds- og ældresektoren testes i takt med af testkapaciteten vokser yderligere. Der vil i den forbindelse også blive testet medarbejdere uden symptomer.

Regionsådsformand Ulla Astman. Foto: Line Bloch Klostergaard

– Vi vil gerne være med til at understøtte test af flere borgere og af medarbejdere i sundheds- og ældresektoren. Vi tager derfor de kommende dage kontakt til de nordjyske kommuner for at lave aftaler om at teste såvel beboere som medarbejdere på institutioner, der ikke har symptomer, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Den øgende testning af medarbejdere både med og uden symptomer skal være fuldt indført fra næste uge. Derfor er der brug for en offensiv tilgang til test, lyder det fra regionrådsformanden.

– Vi vil sikre os, at vi dels opfylder de retningslinjer der er fra de statslige sundhedsmyndigheder og dels løfter vores ansvar for at forebygge smitteudbredelsen, siger Ulla Astman.

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top