Regeringens plan skal skaffe flere læger til Region Nordjylland

At der mangel på praktiserende læger i Region Nordjylland kommer næppe bag på de fleste.

Alene i Region Nordjylland har tre fjerdedele af landsdelens 165 lægehuse lige nu lukket for nye patienter. Og det er blandt andet den problemstilling, et nyt tiltag fra regeringen nu skal gøre op med.

Helt præcist vil regeringen bruge 617 millioner kroner på landsplan – på blandt andet at modernisere eksisterende lægepraksisser og bygge nye læge- og sundhedshuse. Hvordan millionerne skal fordeles mellem regionerne ligger endnu ikke fast, men regionsrådsformand Ulla Astman er ikke i tvivl om, at der er hårdt brug for penge i Nordjylland.

– Vi har nogle store udfordringer her i vores region i forhold til dækningen af praktiserende læger. Det ser vi både i forhold til aldersprofilen, men også i forhold til den kapacitet vi har i dag, siger Ulla Astman til TV2 Nord.

Ikke alene mangler der læger, men også faciliteter til, når de kommende læger stadig er under uddannelse.

– Når man er tutorlæge, så skal man jo have en konsultation til sin uddannelseslæge. Og vi har brug for, at der kommer godt og vel dobbelt så mange uddannelseslæger igennem som der gør nu. Og det kommer simpelthen til at betyde, at vi får brug for nogle flere kvadratmeter rundt omkring, siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation i Nordjylland, Annemette Knudsen Alstrup til TV2 Nord.

Det er regeringens ambition, at 70 procent af alle praktiserende læger i Danmark skal have åbent for tilgang af nye patienter i år 2030.

Foto: Ulla Astman, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top