Regeringen vil tvinge boligkøbere til at skifte brændeovn

Regeringen vil fremsætte et lovforslag, der skal tvinge boligkøbere til at udskifte eller fjerne gamle brændeovne, når de flytter ind.

Miljøminister Lea Wermelin (S) siger, at reglerne bliver ændret, fordi brændeovnene er en stor kilde til forurening, som hun kalder et stort problem.

– Hvert år er der tusindvis af danskere, som dør for tidligt eller bliver syge af luftforurening, og af den danske forurening kommer størstedelen fra brændeovne, siger Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Lovforslaget vil betyde, at boligkøbere efter et ejerskifte vil skulle nedlægge eller udskifte brændeovne i deres nye bolig inden for 12 måneder, hvis brændeovnen er lavet før 2003.

Ordningen skal efter planen træde i kraft fra april 2021. Kakkelovne, masseovne, antikke brændeovne og åbne pejse er undtaget fra ejerskifteordningen.

Ifølge pressemeddelelsen vurderes det, at der er omkring 700.000 brændeovne i Danmark, og at 260.000 af dem er produceret før 2003.

Ministeriet skriver, at hvis en boligejer er i tvivl om, hvor gammel hans eller hendes brændeovn er, kan man kontakte en skorstensfejer, der kan lave en erklæring.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top