Regeringen vil have banker til at overtage virksomheders gæld

Mens virksomheder fortsætter med at låne penge af Skattestyrelsen til betaling af moms og A-skat, arbejder regeringen i kulisserne på at få landets banker til at overtage de særlige coronalån, der løber op i foreløbig 30 milliarder kroner.

Det oplyser flere kilder med indsigt i processen til Finans/Jyllands-Posten.

Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, siger, at bankerne er klar til at tage et ansvar i forhold til at hjælpe de “levedygtige” virksomheder ud af krisen.

– Men det er jo i sidste ende et politisk valg, hvor hurtigt og hvordan staten skal ud af den noget usædvanlige rolle som långiver til dansk erhvervsliv, oplyser han i et skriftligt svar.

Jakob Brandt, direktør i SMVdanmark, der repræsenterer små og mellemstore virksomheder inden for blandt andet industri, byggeri og service, frygter, at virksomhederne bliver stillet ringere end i de nuværende ordninger, hvor lånene er rentefri og bevilget uden forudgående kreditvurderinger.

Han kalder det “helt urimeligt”, hvis virksomhederne pludselig skal til at betale markedsrenten på de lån, som de har optaget for at komme helskindet igennem krisen.

De særlige coronalån blev etableret for at hjælpe virksomhederne igennem coronakrisen.

Titusindvis af virksomheder har lånt beløb af Skattestyrelsen svarende til den A-skat, am-bidrag og moms, de skulle betale gennem dele af 2020 og 2021.

Lånene løber foreløbig op i cirka 30 milliarder kroner, og de første skal tilbagebetales den 1. november 2021.

/ritzau/

Foto: Skattestyrelsen

Forfatter

Related posts

Top