Regeringen vil droppe sparekrav på uddannelser

Regeringen foreslår nu at stoppe de årlige faste besparelser på uddannelse – det såkaldte omprioriteringsbidrag. Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Hvis forslaget bliver stemt igennem i den kommende finanslov, vil det betyde en annullering af besparelser på 300 millioner kroner i 2020 på de videregående uddannelser.

Pengene skal findes fra skat på mobiler, bo- og gaveafgift og aktieudbytte, lyder det i forslaget.

Det er ikke nok
Hos SF er man positiv over regeringens forslag om at droppe omprioriteringsbidraget, men uddannelsesordfører Jacob Mark mener, at det ikke er nok.

– Vi skal satse på uddannelse og sørge for, at der kommer flere penge til bedre undervisning, og det når regeringen ikke i mål med her.

– Vi vil investere en milliard kroner over de næste fire år til at lave god undervisning, vejledning og feedback til de studerende igen, siger Jacob Mark (SF).

SF vil dog ikke stemme imod en kommende finanslov uden investeringer i uddannelse.

Behov for mere
Martin Mejlgaard, er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, og han er glad for, at regeringen planlægger at skrotte det såkaldte omprioriteringsbidrag, der er faste årlige besparelser på uddannelse. Det er dog ifølge ham ikke nok, hvis der skal være et højt fagligt niveau.

– Man har skåret helt ind til benet, og så har man taget et stykke mere. Vi er virkelig glade for, at man stopper omprioriteringsbidraget, men der er behov for mere.

– Nu mangler der bare, at regeringen sætter ambitionerne højere og ønsker at investere i uddannelse, fordi det er der behov for, siger Martin Mejlgaard.

Han så gerne, at regeringen fylder kassebeholdningen i gymnasierne op, så der aldrig sidder mere end 24 elever i en klasse, samt at lærere får ordentlig tid til at forberede sig, give vejledning og se den enkelte elev.

/Ritzau/

Forfatter

Related posts

Top