Regeringen sænker el-afgiften for sommerhuse

Fra næste år bliver el- og varmeregningen billigere for omkring 50.000 danske sommerhusejere.

I hvert fald præsenterer regeringen idag nemlig endnu et finanslovsforslag som vil sænke afgifterne for sommerhusejerne. Konkret betyder forslaget, at en gennemsnitlig ejer af et sommerhus med el-varme slipper cirka 4500 kroner billigere på elregningen om året.

Dansk Erhverv peger desuden på, at en ekstra bonus ved afgiftsreduktionen vil være, at da forurenende brændeovne oftest er den alternative opvarmningskilde til opvarmning med el, så gavner en sænkning af elvarmeafgiften i feriehuse både sommerhusejerne, turismen og miljøet:

Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv

– I Dansk Erhverv har vi længe peget på, at feriehusudlejningen har potentiale til at vokse yderligere. Særligt uden for højsæsonen. Men vækst i udlejningen af feriehuse kræver dels flere incitamenter for at danskerne har lyst til at købe sommerhuse, og dernæst også har lyst til at leje dem ud; dels at turisterne ikke brækker nakken på skyhøje ekstraregninger, når varmeforbruget opgøres, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Regeringen vil afsætte knap 200 millioner kroner til at ligestille el-opvarmede sommerhuse med el-opvarmede helårsboliger.

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top