Realdania sikrer Ny Foreningsvej i Klitmøller

Med en bevilgning fra Realdania på 1,6 millioner kroner er projekt “Ny Foreningsvej” i Klitmøller nu klar til at gå i gang.

Det betyder, at realiseringen af en sammenhængende natursti langs Klitmøller Å endelig kan realiseres.

Etableringen af den nye natursti skal være med til at understøtte Klitmøllers transformation til en by, hvor de bløde trafikanter er i højsædet, samtidig med at der åbnes for øget tilgængelighed til en af Klitmøllers skjulte skatte, nemlig strækningen langs Klitmøller Å. Undervejs på ruten mellem Friskolen og Ørhagevej bliver der flere opholdssteder, hvor det er muligt at sidde og nyde udsigten til åen.

Større tilgængelighed
Målet er at skabe større tilgængelighed på tværs af byen og styrke oplevelsesmulighederne i naturen, ved at gøre Klitmøller Å mere tilgængelig for borgerne og turisterne. Helt konkret er der tale om en sammenhængende natursti med flere rekreative mødesteder langs Klitmøller Å. Mødestederne skal skabe en serie af forskelligartede oplevelser langs åen og har særligt fokus på bevægelse, natur, kultur, leg og læring med formidlingen af stedet og byens historie som den røde tråd.

Når stien er færdig, kommer Ny Foreningsvej til at løbe ca. 850 meter fra Ørhagevej og Åmarken til Vangvej, Klitmøller Kirke og området ved Klitmøller Friskole. Der er tale om en stenmelssti, som bliver tilgængelig for alle og som – på nogle strækninger – bliver en alternativ og trafiksikker rute fra hovedvejen til byens friskole.

Thisted Kommune håber at det nye stiforløb kan være med til at gøre det mere attraktivt at gå eller cykle, end det er at tage bilen, så man på den måde kan dæmpe trafikken væsentlig på hovedgaden.

Projektet er under projektering og forventes realiseret ultimo 2018-2019.

 

Forfatter

Related posts

Top