Rapport: Ny beløbsgrænse åbner for social dumping

Det er ikke kun udenlandsk arbejdskraft, som regeringen åbner for, hvis forslaget om at sænke beløbsgrænsen fra 418.000 kroner til 330.000 kroner træder i kraft.

Ved at åbne for sluserne til udlandet vil den nye beløbsgrænse skabe gunstige forhold for social dumping og løntrykkeri for folk med korte uddannelser. Det slår en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-rådet) fast.

Hele 70 procent af de ufaglærte og 85 procent af de faglærte har nemlig en årsløn, der er højere end forslaget til den nye beløbsgrænse. Det skriver Fagbladet 3F.

De kan derfor risikere at skulle konkurrere med tilflyttende arbejdere fra de tredjelande, som regeringen vil hente arbejdere fra.

Støjberg afviser kritik
Hos regeringen deler integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke bekymringen for, at en ny beløbsgrænse vil tiltrække lavtlønnet arbejdskraft fra udlandet og presse danske lønninger.

– Vi skal tage det meget alvorligt, når virksomhederne siger, at den nuværende beløbsgrænse står i vejen for, at talenter og kvalificeret arbejdskraft kan komme til Danmark. En grænse på 330.000 kr. er efter regeringens opfattelse udtryk for den rigtige balance. Det vil være en gevinst for dansk økonomi at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft, skriver ministeren i et mailsvar til Fagbladet 3F.

Forfatter

Related posts

Top