Rakkerne rykker ind bag Visby Kirke

Nedtællingen begyndt før premieren på Fyrspillenes forestilling “Blodsøstre”, som har premiere onsdag 28. juni kl. 19.30 bag Visby Kirke i Sydthy.

– Der øves på højtryk både i sol og regn på spillepladsen bag Visby Kirke, og vi glæder os til de fem forestillinger i Visby, fortæller Heidi Søgaard Madsen, formand for Fyrspillene i Sydthy.

Efter sidste forestilling i Visby søndag 2. juli pakkes kostumer, publikumstribuner og kulisser ned og køres direkte til Bundsbæk Mølle ved Skjern, hvor forestillingen opføres den 5. og 6. juli ved rakkerhuset i Bjørnemosen.

Det er første gang, Fyrspillene siden det første spil i 1984 spiller uden for Sydthy.

– Vi er beæret og stolte over at have fået invitationen fra Ringkøbing-Skjern Museum, som på Bundsbæk Mølle formidler fænomenet med udstødte og omvandrende rakkerfolk i den danske historie, siger Heidi Søgaard Madsen.

Lidt om handlingen
Scenen er sat ved Julianes rakkerkule i 1825, hvor rakkere kommer til byen i form af Skindriveren og hans mænd. I flokken er hans døtre Mette og Sidsel. Mette er højgravid. Det er kun til besvær for alle, da hun så ikke kan være med til at skaffe mad på bordet. Da hendes fødsel pludselig går i gang, synes hun også at blive et problem for Visby, fordi hun er ved at føde sit barn på den forkerte side af sogneskellet. Mette dør ved fødslen, og familien på Nørhedegård tager den lille pige Ingrid til sig. Den beslutning skaber uro blandt byens folk. Nogle vil have, at barnet skal accepteres som et af byens børn, andre udtrykker deres utilfredshed med ligestillingen.

Sidsel vender senere tilbage sammen med en anden rakkerflok. Der mangles arbejdskraft på gårdene, og rakkerne byder sig til. Men vil man have deres hjælp, når de stjæler og udøver troldkraft? Og hvad sker der med Ingrid, når hun møder rakkerne? Bliver hun draget mod rakkerlivet?

Ejgil Enevoldsen og Gitte Daniel Dam har instrueret historien, som er en fin skildring af fordomme, overtro og klasseforskel mellem folk på egnen. Dramaet indeholder alle elementer, for at vi kan blive underholdt: Had og kærlighed, kampen for liv og død, og selvfølgelig BLODSØSTRE.

Forestillinger
Ved Visby Kirke:
Onsdag 28. juni kl. 19.30 – Torsdag 29. juli kl. 19.30 – Fredag 30. juli kl. 19.30 – Lørdag 1. juli kl. 19.30 – Søndag 2. juli kl. 14.00

Ved Rakkerhuset i Bjørnemosen ved Bundsbæk Mølle:
Onsdag 5. juli kl. 19.30 – Torsdag 6. juli kl. 19.30

Foto: Fyrspillene i Sydthy

Forfatter

Related posts

Top