Radio Limfjord skærper musikprofilen

Fra på mandag kommer det, der kommer ud af højtalerne, hvis man lytter til Radio Limfjord, til at lyde anderledes end hidtil.

Program- og musikafdelingen på radiostationen, der dækker Thisted, Morsø, Struer og Lemvig Kommuner, har nemlig brugt de seneste par måneder på at gentænke radioens musikprofil:

Flere friske, nye sange
Om den nye musikprofil forklarer Elias Krause, der er radiostationens musikansvarlige:

– Som lytter vil man få flere overraskelser i form af flere nye, friske sange. Vi kommer til at skifte hurtigere ud på de nye sange. Tidens helt store hits, som alle kan synge med på, vil man naturligvis stadig kunne høre på Radio Limfjord, men vi vil fremover gøre endnu mere for ikke at ødelægge de ellers gode sange. Det gør vi ved ikke at spille dem til hudløshed.

Elias Krause har brugt mange timer på at klargøre den nye musikprofil – bl.a. i sit hjemmestudie.

– Og så støver vi ind i mellem klassikere fra de sidste 20 år af, hvoraf de fleste ellers var blevet lagt i arkivskuffen, siger han og fortæller, at den populære Happy Hour, hvor der spilles skæve musikalske overraskelser med sange man ellers aldrig hører, fordobles, således at der fremover vil være to gange Happy Hour; en time om formiddagen og en time til fyraften.

Go’ energi og højt humør
Han fortæller videre, at det gennemgående tema for den nye musikprofil bliver god energi og højt humør:

– Efter at have forberedt musikken til den nye musikprofil de sidste par måneder kan jeg i hvert fald mærke, at stemningen i musikken vitterligt smitter af på mit eget humør, slutter Elias Krause der er ved at revne af spænding i forhold til lytternes modtagelse.

Lang lyttetid kræver mere variation
Radiochef Allan Josefsen ser også frem til ændringen i Radio Limfjords musikalske udtryk:

– I stedet for bare at gøre som andre radiostationer vil vi fremover tilpasse musikken, så den passer bedre til vores lyttere. Det betyder, at vi ikke længere kommer til at læne os op af hvad de store landsdækkende kanaler spiller, men i højere grad kommer til at spille de sange, som vores lyttere gerne vil høre, fortæller han.

Han noterer sig i øvrigt at lyttetiden på Radio Limfjord de senere år er steget markant. Og det forpligter, erkender radiochefen:

– Vi er blandt de radiostationer i landet der har den længste lyttetid overhovedet. Det er vi hamrende stolte af, og det skal vi værne om. Det betyder, at der er nødt til at være endnu mere variation i den musik vi spiller, slutter han.

Forfatter

Related posts

Top