Pyroman fra Fjerritslev vil frifindes

Igår begyndte ankesagen i Vestre Landsret mod den 34-årige tidligere deltidsbrandmand fra Fjerritslev, som i november sidste år blev idømt fem års fængsel for at stå bag en række brande.

Manden var i byretten tiltalt for 33 brande, og han blev kendt skyldig i 18 af dem. Et af de forhold, som den han blev frikendt for, var den mest alvorlige tiltale. Nemlig den hvor hvor en ældre kvinde nær var brændt inde og først blev reddet ud af flammerne i sidste øjeblik.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, og det gør han fortsat, nu hvor ankesagen er i gang ved Vestre Landsret i Aalborg.

– Min klients holdning er, at han har anket, fordi han ikke har forårsaget de brande. Derfor ønsker han at blive frifundet. Han blev jo frifundet for en lang række forhold i byretten, men hans opfattelse er, at han ikke har gjort det og at han derfor heller ikke skal dømmes for det, siger den 34-åriges forsvarer, Jens Christian Christensen til TV2 Nord.

Skader for mere end 20 millioner kroner
I ankesagen har anklagemyndigheden frafaldet seks tiltalepunkter, så den tidligere deltidsbrandmand nu er tiltalt for at stå bag 27 brande. Brande, han altså nægter at have påsat.

Brandene fandt fortrinsvis sted i oktober og november 2016. Ingen kom til skade ved de mange brande, men der skete materielle skader for mere end 20 millioner kroner.

Der afsiges dom torsdag eller fredag i næste uge.

Foto : Politi.dk

Forfatter

Related posts

Top