Puma gæster Kulturkøbmanden

Den svenske Riksspillemand Peter “Puma” Hedlund spiller koncert hos Kulturkøbmanden i Sillerslev sammen med den lokale spillemand Lars Kristensen.

Det sker kl. 19.30 i aften og markerer samtidig en lidt anderledes påskeåbning. Hver eftermiddag fra kl. 14-17 (som minimum) vil der være åbent i Kulturkøbmanden: – og der er lagt i kakkelovnen til, at der både snakkes om, og handles med, kultur og ud fra et enkelt princip om, at vi er klar til at give i forventningen om at få, fortæller Henrik Olsen.

Traditionsbærere fra deres respektive hjemlande er de begge to, og her ligger hoved-vægten i deres program, når de sammen spiller koncerter, men både Peter og Lars har tætte forbindelser til Irland, hvor spillemands-traditionen i allerhøjeste grad holdes i hævd, og hvor ca. 10 procent af befolkningen er aktive udøvere af traditionel irsk folkemusik.

Udover titlen som Rigsspillemand, kan Peter Hedlund bryste sig af at være dobbelt verdensmester på sit instrument, som er Nyckelharpe – svenskens nationalinstrument gennem flere hundrede år, og for et par år siden modtog han Zorn guld, som er den højeste anderkendelse en svensk spillemand
kan opnå.

Lars Kristensen blev i 2003 kåret som årets musiker på Mors, hvor konkurencen nok ikke er så stor som i Sverige, men et er sikkert: Han er den bedste violinist i Thissinghus, fordi han er den eneste!

Forfatter

Related posts

Top