Publikum strømmer til fiskefestival i Thisted lige nu

Folk er vilde med fisk og der landes fisk som aldrig før i Hanstholm og de seneste to måneder har Hanstholm Fiskeauktion sat omsætningsrekorder og fortsætter udviklingen, lander man på over 600 mio. kr. i år.

Herudover oplever havnen også langt flere landringer af industrifisk efter, at Hanstholm Fiskemelsfabrik er blevet en del af FF Skagen.

– Det giver grobund for en god optimisme for fremtiden i Hanstholm, sagde Hansthom Fiskeriforenings formand Jan Hansen, da han åbnede den store fiskefestival på havnen i Thisted her til formiddag.

Også fiskerne ser frem til, at statslige arbejdspladser kan være på vej til Thy – ja måske endda Hanstholm.

– Og så vi hilser forslaget fra politikerside velkommen om at flytte det gamle Fiskeridirektorat, nu Naturerhvervsstyrelsen til Hanstholm fra København. Det kan vi kun bakke op af flere årsager, men kære Torsten (Schack Pedersen, Venstre, red.) og øvrige MFere, vi vil gerne se handling, sagde Jan Hansen.

Fiskerierhvervet er igen ved blive populært
Fiskeriet står over for et stort generationsskifte de kommende år og det stiller store krav til at kunne tiltrække unge til et erhverv, der i manges øjne gennem årtier har haft konstant svære kår med vigende kvoter og økonomiske problemer. Men sådan er det ikke mere.

– Fiskerierhvervet er også et erhverv for unge, der vil have et job med indhold for senere at styre det hele selv. Vi kan tilbyde moderne fiskefartøjer med et højt arbejdsmiljø og mulighed for god indtjening. Vi har set,a t rekrutteringen har fået et stort løft efter TV-udsendelsen “De Unge Fiskere”, sagde Jan Hansen inden, han skød festdagen igang.

Der forventes tusindvis af mennesker til Thisted i dag og arrangementet kører kl. 11.00 til 16.00 og der er fri adgang.

Læs mere om dagens arrangement her

Forfatter

Related posts

Top