Prognose: Sommeren kommer solrigt og tørt fra start

Selvom der næppe bliver tale om en gentagelse af sidste års rekordsommer, så er der alligevel lagt op til masser af sol og dansk sommervarme de kommende tre måneder.

Det fortæller langtidsmeteorolog, Mette Tilgaard Zhang, DMI. Hun har kigget langt frem i prognoserne og kommer med sit bud på hvordan vejret arter sig den første del af sommeren.

– Meget tyder på, at sommeren kommer solrigt og relativt tørt fra start, siger hun til DMI’s hjemmeside.

Vi skal ikke ret langt ind i maj, før et højtryk dukker op i vores nærhed. Højtryk skærmer af for lavtryk og fronter med skyer og regn, og giver dermed plads til pænt og solrigt vejr over Danmark.

Tørrere og varmere end normalt
I de første to sommermåneder, juni og juli, er det også Mette Tilgaard Zhang’s vurdering, at der bliver god plads til solen, og der bliver gode muligheder for sommerdage, hvor temperaturen overstiger 25° C.

– Der vil selvfølgelig også være dage med flere skyer, regn og byger, og ind imellem kan bygerne sagtens være kraftige. Det er ren klimatologi for dansk sommervejr, fortæller hun.

Prognoserne er altid forbundet med en vis usikkerhed, når der kigges så langt frem i tid. På nuværende tidspunkt tyder alt dog på at sommeren bliver mere solrig, lidt tørrere og varmere end normalt.

– Selv om sommeren ser tørrere ud end normalt, kan byger dog give store regionale forskelle i mængden af nedbør, og derfor kan hverken tørke eller skybrud udelukkes.

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top