Problemer med lægemangel skal løses – nu!

Sundheds- og ældreministeriet er klar til at gøre noget ved problemerne med lægemangel.

70 procent af de danske lægepraksisser har på nuværende tidspunkt lukket for tilgang – i Region Nordjylland er tallet godt 67%. Samtidig er 10 procent af de praktiserende læger i Danmark er ifølge de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) over 65 år, og det forventes, at en tredjedel af de praktiserende læger vil gå på pension inden for de næste 10 år. Det skriver TV2.

Kortet viser, hvor lægemanglen er størst i Danmark. Tallene er procenttal for antallet af læger, som har lukket for tilgang. Foto: Sundheds- og Ældreministeriet / Sundheds- og Ældreministeriet

Blandt andet på den baggrund har regeringen netop offentliggjort et nyt udspil, der skal afhjælpe de massive problemer med lægemangel.

Flere lægehuse
Udspil går under navnet “En læge tæt på dig”, og vil blandt andet sætte 600 millioner kroner af til at understøtte de praktiserende læger, der går sammen i større enheder. I maj i år satte ministeriet 207,7 millioner kroner af til etablering af læge- og sundhedshuse i hele Danmark.

Samtidig oplyser Sundheds- og Ældreministeriet, at man vil “tage initiativ til indsatser, der skal forbedre rekrutteringsgrundlaget for specialet for almen medicin”.

Forfatter

Related posts

Top