Private millioner klar til at skabe vækst i Thy

Med 11 mio. kr. i ryggen er Thy Erhvervs Invest (TEI), der er dannet af 23 lokale virksomheder og virsomhedsledere, klar til at støtte op om udviklingen af erhvervslivet i Thy.

– uden at jeg skal forklejne frisørsaloner, er det ikke en enkelt lokal frisørsalon, vi er ude efter at støtte. Måske hvis der var tale om en en kæde af frisørsaloner, lød et fra Francois Grimal, der er initiativtager til investeringsfonden og til dagligt adm. direktør for Dolle A/S i Frøstrup, på præsentationen af investeringsfonden på Thy Erhvervsforums nytårskur på Montra Hotel Hanstholm i går.

Klart formål
Formålet med TEI i klart.

– vi skal medvirke til og understøtte vækst og udvikling af virksomheder i Thy og omegn ved at skyde penge ind i virksomhederne via aktivt medejerskab eller som ansvarligt lån. Vi vil forsøge have folk i bestyrelserne for alle de selskaber, vi investerer i, fortæller Francois Grimal.

Og det med Thy og omegn skal tages bogstaveligt. Blandt investorerne er også folk fra Mors.

– med 23 virksomheder bag os, har vi en helt fantastisk bred vifte af viden og erfaring, der kan anvendes på kryds og tværs, når vi skal se på en virksomhed eller en ide til en ny virksomhed, fortæller Francois Grimal.

Iværksætteren Toke Pihl fra Hundborg

Iværksætteren Toke Pihl fra Hundborg

Krav til virksomhederne
Men der er ikke tale om et “ta-selv-bord”, hvor man bare ringer efter en check.

– man skal have en klar forretningsplan, der skal være gennemarbejdet. Og den kan man få hjælp til at få lavet blandt andet hos Thy Erhvervsforum, påpeger Francois Grimal.

De 23 investorer var samlet ialt 11 mio. kr. sammen og tanken er, at disse skal geares i den kommende tid.

– vi skal forsøge at få de 11 mio. kr. til at vokse, når vi den kommende tid går i gang med at finde de virksomheder og projekter, vi skal investere i. Der findes vækstfonde og andre muligheder, hvor man via disse kan geare investeringerne i ideer eller virksomheder efter fx. “krone til krone princippet” og andre ordninger, påpeger Francois Grimal.

“Krone til krone princippet” handler om at virksomheden og Thy Erhvervs Invest kommer med x-antal kroner og så spæder investeringsfonde så op enten med samme beløb som man lokalt stiller med eller med støre beløb.

Plads til flere investorer
Det har taget Thy Erhvervs Invest halvandet år at samle de første 23 investorer og 11 mio. kr., men man er slet ikke færdige med arbejdet.

– målet er at få mange flere med. De koster mindst 250.000 kroner at komme med. Mange kan være nervøse for at investere i den her type virksomheder. Men vi er ikke en filantropisk virksomhed. Vi skal sikre et langsigtet afkast til vores investorer og det vil vi gøre med en middel risikoprofil. Vi satser med andre ord ikke butikken på nogle få risikobetonede projekter, siger Francois Grimal.

Foto : Dolle A/S

Foto : Dolle A/S

Daglig ledelse og bestyrelse skal på plads
Thy Erhvervs Invest skal nu i gang med arbejdet og have formaliseret sig med en bestyrelse og der skal ansættes en daglig leder af fonden.

– det kan være en tidligere erhvervsleder eller lignende, der har lyst til at arbejde et antal timer om ugen med projekterne, fortæller Francois Grimal.

Styringsgruppen bag fonden udgøres lige nu af Adm. dir. Francois Grimal (Dolle A/S), Sparekassedirektør Ole Beith (Sparekassen Thy), Adm. direktør Geert Skovgaard (Bach Composite Industry A/S), Adm. direktør Dennis Rene Petersen (Thisted Forsikring) CEO Jan Bisgaard Sørensen (BILA) og Advokat Jonas Houkjær Bech (Advodan).

 

 

 

Forfatter

Related posts

Top