Pædagoger står ofte alene med mange børn

Landets pædagoger oplever at skulle jonglere bleskift, frugtstykker og småsnak med forældrene, mens de er ene mand eller kvinde på stuen.

Det fremgår af den hidtil største undersøgelse af pædagogers arbejdstid, der er lavet af pædagogernes fagforbund, Bupl. 8006 pædagoger fra hele Danmark har deltaget. Det skriver Politiken.

61 procent siger, at de på en tilfældig dag maksimalt har tre timer, hvor de er mere end to voksne. 14 procent oplyser, at de på intet tidspunkt på en tilfældig dag er mere end to voksne til børnegruppen.  Tre ud af fire pædagoger er i løbet af dagen alene med den samlede børnegruppe på gennemsnitligt 17 børn og i gennemsnit i 56 minutter.

Mors, Thisted og Skive
På Mors er det gennemsnitlige antal børn pr. voksen 6,15. Antallet for Thisted Kommune er lidt højere nemlig 7,01 mens der i Skive Kommune er hele 7,86 børn pr. voksen. Tallene dækker over gennemsnitlig antal børn pr. voksen i kommunale og selvejende institutioner, 3-5 år, 2016 (Kilde: TV2)

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) mener ikke, at undersøgelsen tegner et problematisk billede.
– Det er ikke nødvendigvis et problem, at pædagogen er alene med børnegruppen lidt. Det kan godt være en del af det pædagogiske arbejde, at man opdeler børnegruppen. Men der må ikke være situationer, hvor det er farligt for børnene, siger ministeren til Politiken.

/Ritzau/

Foto: Arkiv

Forfatter

Related posts

Top