Præsenterer nyt ministerhold for dronningen til formiddag

OPDATERING: Mødet på Amalienborg er blevet aflyst – læs mere HER

Klokken 11 til formiddag drager statsminister Mette Frederiksen (S) til Amalienborg, hvor hun vil præsenterer ændringer i regeringen for Hendes Majestæt Dronningen. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Det gør hun fordi, Mogens Jensen i går trak sig som bl.a. fødevareminister i kølvandet på den meget omdiskuterede mink-sag.

Det er endnu uklart hvad “ændringer i regeringen” dækker over, men som udgangspunkt er der ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, fire scenarier:

1: Ingen ny minister
Et scenarie er at fordele Mogens Jensens ressortområder ud på eksisterende ministerier. Han var minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Blandt andet nævnes den lokalvalgte erhvervsminister Simon Kollerup (S) som et oplagt valg til at overtage fiskeri-delen, fordi han er opvokset i en fiskeriegn i Danmark og på grund af Brexit og fiskeriets afgørende rolle i forhandlingerne om det fremtidige forhold mellem Storbritannien og EU.

2: Én ny minister
Som et andet scenarie kan statsministeren hente en ny minister ind som erstatning for Mogens Jensen.

3: Lille rokade
Som et tredje scenarie kan Mette Frederiksen flytte en erfaren minister over i Fødevareministeriet og give en ny minister chancen i et mindre problematisk ministerium.

4: Stor rokade
Som et fjerde scenarie er her en chance for at ryste posen for alvor og skille sig af med ministre, der er havnet i stormvejr.

Mogens Jensen modtages i afskedsaudiens hos Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg kl. 12.00. Der vil herefter ske overdragelser i de berørte ministerier fra kl. 13.00, oplyser Statsministeriet.

Forfatter

Related posts

Top