Power Tower Thy – et 150 meter højt oplevelsestårn til 70-90 mio. kr.

I de senere år er kæmpe-attraktioner skudt i vejret rundt om i landet. Blandt andet findes det 45 meter høje Skovtårnet på Sydsjælland og det 25 meter høje Marsk Tower i det sønderjydske.

Nu vil Thisted Kommune også være med.

Erhvervafsdelingen i kommunen har den seneste tid arbejdet med at ideudvikle Power Tower Thy; et oplevelsestårn på omkring 150 meter til 70-90 millioner kroner.

Håbet er at tårnet, som tænkes opført ved Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild, kan lokke 150.000-200.000 besøgende årligt.

Desuden er det meningen at tårnet skal skal facilitere mere viden om vindenergi for skoler, borgere og aktører i vindindustrien.

Østerild har allerede Besøgscenter Østerild, som på fortrinlig vis fremviser området og møllerne, og har 35.000 årligt besøgende, hvor det er opfattelsen, at der er potentiale for en hel del mere.

Ikke mindst set i lyset af det store fokus der, nationalt og internationalt, er på den grønne energi, hvor disse landbaserede havvindmøller i Østerild er helt i særklasse, og giver en unik mulighed for at opleve kæmpemøller på nært hold.

Tårnet ønskes finansieret af fonde og eksterne investorer.

Illustration: Thisted Kommune

Forfatter
Top