Populær turistchef på rundtur: Ekstra stole måtte bæres ind

– Det er en rigtig god følelse, jeg tager med herfra i aften. Folk har meget på hjerte, og de vil mødes.

Sådan lyder det fra turistchef Mai Manaa efter det første stævnemøde ud af fem på stribe – med medlemmer og andre, der har interesse i turistudviklingen i Thy – og på Hannæs.

Mødet fandt sted på Gl. Frøstrup Kro mandag aften, og det blev lidt af et tilløbsstykke.

På forhånd var der tilmeldt syv, men den lokale ildsjæl Frank Koldsgaard havde varslet, at der nok kom 25 mere. Og det gjorde der, for der måtte bæres ekstra stole ind. Det blev to timer med masser af ping-pong hen over det store runde bord og små samtaler to og to eller tre i hjørner og tilstødende lokale.

Ingen bitre miner
Mai Manaa gav bolden op med en kort præsentation af sig selv og den situation, Thy Turistforening står i aktuelt. 1. april overflyttes al personale fra kontoret på Store Torv nemlig til Destination Nordvestkysten, som Thisted Kommune har tilsluttet sig.

– Vi skal ikke frem med høtyvene. Vi skal ikke blive bitre. Vi skal blive bedre. Vi skal gøre os uundværlige, lød det fra turistchefen.

Hør interview med Mai Manaa da hun medvirkede i Go’Morgen Nordvestjylland på Radio Limfjord i sidste uge herunder:
.

.

Mai Manaa understregede, at Thy har en kæmpe fordel, idet turisterne allerede kommer her. Dog mangler turisterne og til dels også de lokale turistaktører en klar vejledning af, hvad de skal opleve, når de er her.

– Familier ønsker bare en rar og nem ferie, hvor de kan slippe for at tage alle beslutninger selv og bare selv være på ferie. Vi skal lave nogle nemme pakkeløsninger for dem med de oplevelser for dem, lød det fra Mai.

Hun nævnte nogle eksempler – en madkasse med lokale råvarer leveret ved et shelter , i sommerhus eller til deres autocamper – eller middage med de lokale.

Paraply for alle aktører
Markedsføring skal ske bl.a digitalt, så brugerne har et overblik over, hvad de kan opleve.

– Jeg vil slå et kæmpe slag for, at vi får lavet en paraply for alle aktører, hvad enten det er kultur, erhverv eller turisme. Vi kan en masse her i Thy, men nogle gange har vi svært ved at få det sagt højt. I skal råbe op, når der er mandestrip i Frøstrup, lød det med et glimt i øjet fra Mai Manaa.

Hun er ikke i tvivl om, at Thy Turistforening i fremtiden får en væsentlig rolle i forhold til at vise vej og vise, hvad Thy kan.

– Det ord, jeg tager med mig fra den her aften, er ”synlighed”. Der er brug for, at folk får en platform for at få deres fortællinger ud, sagde Mai Manaa. Det er det jeg er til for.

Hun fortsætter sin turne resten af ugen – i aften er det Hanstholm, onsdag Hurup, torsdag Vorupør og fredag i Thisted.

LÆS OGSÅ:

Ny turistchef tager på turné

Foto: Søren Lynggaard Andersen

Forfatter

Related posts

Top