Pop-up-Shop i J. P. Jacobsen Centeret i Thisted

I resten af denne uge og næste uge med er der mulighed for at shoppe unikke, håndlavede og – ikke mindst – lokalt producerede julegaver, hvis man lægger vejen forbi den midlertidige butik ’Kuul Pro’ i det lokale bycenter i Thisted.

Det er elever fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) fra EUC Nordvest, der står bag initiativet, og som er ansvarlig for driften af butikken, mens det er eleverne fra Thy Produktionsskole i Sjørring, der har produceret de mange fine julevarer, der blandt andet tæller flotte kreationer fra træværkstedet, pynteting, malerier, julepynt, tæpper, hæklet babylegetøj, dukketøj og mange andre spændende ting:

– Interessen for butikken har været stor, allerede inden vi åbnede. Der var mange, der kiggede ind for at høre, hvad der skulle ske, mens vi indrettede butikken og fik den fint pyntet. Og på åbningsdagen var der et superflot fremmøde og godt gang i salget, så det var en rigtig god start, fortæller koordinator og underviser Ann Hvid Skouboe.

Helhedsorienteret undervisning
På KUU arbejder man projektorienteret. Eleverne arbejder typisk i 4-6 uger med de enkelte projekter, så det bliver til en del i løbet af et skoleår:

– I praksis foregår det sådan, at alle faglærere byder ind på alle de forskellige projekter, så projekterne bliver så helhedsorienterede som muligt. Samtidig forsøger vi at gøre undervisningen praksisnær. Vores midlertidige butik, er et godt eksempel på dette. Her har vi jo både matematikken inde over i forbindelse med salg og kasseoptælling, vi har dansk repræsenteret ved de pressemeddelelser, eleverne har arbejdet med, og vi kommer omkring markedsføring, dekoration, kundebetjening, service og meget mere. Det er en utrolig lærerig proces for de unge, og de synes, at det er sjovt at prøve tingene af i den virkelige verden, fortæller Ann Hvid Skouboe.

Læring i trygge rammer
På KUU arbejdes der med to erhvervsretninger: Handel og Service samt Pædagogik og Sundhed, og begge retninger er repræsenteret i projektet i bycenteret. I tilknytning til butikken, som eleverne fra Handel og Service passer, har eleverne fra Pædagogik og Sundhed nemlig indrettet et ”fortælletelt”, hvor de læser historier og laver sanglege med besøgende dagplejebørn:

– Projektet i bycenteret er en god indlæringsproces for eleverne. De lærer i praksis i trygge rammer, hvor de er omgivet af deres kammerater, og hvor der hele tiden er en lærer med på sidelinjen, som coacher og underviser undervejs. Vi forsøger at skabe læring i nuet. Vi ”rusker” dem i deres praksis og får dem til at forholde sig til, hvad de gør i nuet – hvad der var godt, og hvad der var knapt så godt, så de får en løbende evaluering frem for, at vi kun sidder og efterrationaliserer, når projektet er slut, og situationen er kommet på afstand, forklarer Ann Hvid Skouboe.

Har man lyst til at støtte et godt formål, opfordrer Ann Hvid Skovbue til, at man lægger vejen forbi KuulPro, der har åbent fra kl. 10-17 alle hverdage i uge 49 og 50.

kuul-pro-2

 

kuul-pro-3

 

Forfatter

Related posts

Top