Politikerne godkendte sygehus-sammenlægning

Det var et enigt regionsråd, der på regionsrådsmødet tirsdag gav grønt lys til sammenlægningen af Thisted Sygehus og Aalborg Universitetshospital.

Hovedårsagen til sammenlægningen skyldes store udfordringer med at rekruttere speciallæger.

Politikerne var samtidig enige om at tilføje til beslutningen, at det fortsat er en del af strategien af få genindført den akutte organkirurgi på hospitalet i Thisted.

– Jeg tror, det bliver rigtig godt for Thisted, og jeg er overbevist om, at sammenlægningen med vores universitetshospital er en bæredygtig løsning, hvor der kan komme skub i vores dele- og kombistillinger for læger. Samtidig har vi besluttet at prioritere en transportordning, hvor læger og andet sundhedspersonale fra Aalborg Universitetshospital kan blive transporteret til Thisted i bus, hvor de kan lave administrativt arbejde i bussen. Jeg er sikker på, at det er et stort plus, siger regionsrådsformand Ulla Astman (A).

Hun understreger, at de yngre læger er rigtig glade for at arbejde i Thisted, så regionsrådsformanden er sikker på, at speciallægerne også nok skal få samme oplevelse af, at Thisted er et godt sted at være speciallæge.

 

Arbejdsgrupper går nu for alvor i gang
På politiske møder i næste måned bliver regionspolitikerne orienteret om processen med at sammensmelte de to hospitaler. Forventningen er, at den proces er afsluttet 1. juli. Der skal fx tages stilling til ledelsesmæssig tilpasning, HR-forhold og sammenlægning af kliniske funktioner.

I arbejdsgrupperne er repræsentanter fra Aalborg Universitetshospital, fra Regionshospital Nordjylland og fra Den Præhospitale Virksomhed. De skal gennemgå forskellige kliniske funktioner på hospitalet i Thisted og komme med konkrete bud på de justeringer, der skal ske i driften.

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top