Politikere i Thy klar til at lytte til de unges ønsker

Politikere klar til at lytte til unges forslag i Thy efter Ungdommens Valgmøde – lægger op til bedre dialog med de unge.

Det synes at være resultatet af gårdsdagens debat mellem 425 unge fra Thy´s uddannelsesinstitutioner og et halvt hundrede politikere og embedsmænd fra kommunen på Thisted Gymnasium.

– jeg har taget to ting med mig. Den ene er, at vi skal have fundet et sted mere til de unge, hvor de også kan få mad og drikke, og som ikke er McDonalds. Den anden ting er, at vi skal ud og snakke meget mere med de unge om, hvad det er de gerne vil have indflydelse på i forhold til deres livsvilkår i vores kommune, siger Socialdemokraternes Borgmesterkandidat Ulla Vestergaard.

Karakterræs og fritidsjob
Og det med dialogen er en af de Konservatives tre borgmesterkandidater Torben Overgaard enig i. Han fik disse ting ud af debatten:

– noget af det, der er gået igen hele vejen rundt det har været karakterræset og presset på den måde. Det er ikke noget, vi kan gøre noget ved lokalpolitisk, men noget vi kan tage med til vores bagland, at det måske er noget, der skal ses på igen. Og så har der været rigtigt meget omkring fritidsjob og mulighederne for fritidsjob, hvor der blandt andet har været en diskussion om alderen for at må have et fritidsjob. Det er igen måske Christiansborg-politik, men noget vi går videre med, siger de ene af De Konservatives tre borgmesterkandidater Torben Overgaard.

SF’s Morten Bo Bertelsen er også klar til at tage fat om de unges input.

– noget af det, jeg har bidt mærke i det er, at den kollektive trafik her i kommunen kan gøres langt bedre. Og så har jeg også lyttet mig frem til, at de unge ønsker nogle flere væresteder for de unge rundt omkring og det skal vi også have kigget på. Det kan vi også gøre bedre, siger Morten Bo Bertelsen.

De unge vil have velfærd
Hos Liberal Alliances spindskandidat Casper Søe Larsen var glæden også stor.  For de unges fokus var ifølge ham yderst overraskende.

– der ern gejst og en gnist, og at de unge faktisk også værdsætter ting, man ikke umiddelbart forbinder med ungdom. Det er kærnevelfærd, der betyder noget. Det var fantastisk at se nogle unge mennesker, der siger : hey – det vigtigt, at vi har nogle gode børnehaver og nogle gode skoler og måske ikke så meget, hvor mange koncerter, der bliver afholdt og ikke afholdt, siger han.

Ungdommens Valgmøde er en del af hele DemokraTour projektet i Thy, der har til formål at få flere til at engagere sig i blandt andet politik og ikke mindst at få flere unge til at stemme.

Forfatter

Related posts

Top