Politiet standser rekordmange narkobilister

At Midt- og Vestjyllands Politi de sidste tre år har haft et øget fokus på bilister, som kører narkopåvirket rundt i trafikken, kan tydeligt aflæses i statistikkerne.

Langt flere narkopåvirkede bilister bliver nemlig sigtet. Det skriver TV Midtvest.

Sidste år blev 1180 personer sigtet for narkokørsel. Det er et rekordhøjt antal.

– Det er en bekymrende udvikling, fordi det ikke er okay. Man påvirker sin egen bevidsthed, når man tager narko, og det kan føre til slemme uheld, fortæller Henrik Glintborg, der er leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjyllands Politi, til TV Midtvest.

I løbet af januar og februar måned i år har Midt- og Vestjyllands Politi allerede sigtet 216 for personer narkokørsel. Fortsætter det gennemsnit året ud betyder det, at en ny rekord med små 1.300 sigtelser bliver sat, når nytårsraketterne stiger til vejrs den 31. december.

Stigningen skyldes ikke alene et øget fokus. Betjentene er også blevet uddannet i at spotte påvirkede bilister i trafikken. Desuden hjælper narkometeret også med til at flere bliver sigtet for at køre i påvirket tilstand.

Mange af dem, der bliver sigtet for at køre narkokørsel er gengangere. Det vil sige, at de er blevet standset påvirket tilstand før.

Foto: Niclas Jessen

Forfatter

Related posts

Top