Politiet ønsker Isabella tillykke med kørekortet

Fra igår blev der igen afholdt køreprøver hos Midt- og Vestjyllands Politi. 17-årige Isabella Ravn Jakobsen fra Humlum ved Struer var blandt de første i politikredsen, der fik kørekortet i hus.

I halvanden måned har det ikke været muligt at komme op til køreprøve, men nu er man altså i gang igen til stor tilfredshed for både kørelærerne, deres elever og Midt- og Vestjyllands Politi.

– Her i vores politikreds har kørekort jo rigtig stor betydning, så det glæder mig, vi nu igen kan afholde køreprøver, siger vicepolitiinspektør Henrik Glintborg og fortsætter:

– Vi ved, det for mange unge mennesker i vores kreds betyder rigtig meget at have et kørekort. Mange er afhængige af det for at kunne komme omkring til uddannelse, arbejde og andet.

Købte bil, men kunne ikke komme til køreprøve
For Isabella Ravn Jakobsen var det i sandhed en glædens dag da kørekortet langt om længe kom i hus. Hun var uheldig at dumpe sin køreprøve, umiddelbart før risikoen for coronasmitte satte en stopper for prøverne, så hun har ventet utålmodigt på at få endnu et forsøg.

– Jeg købte bil lige før lockdown, så den har også bare stået og ventet. Det har været så træls, og hver gang der har været nyt fra myndighederne, har jeg været inde at tjekke, fortæller hun med et smil.

Isabella Ravn Jakobsen fylder 18 år den 1. juli, så fra da af må hun køre uden at skulle have en erfaren bilist på passagersædet, og dét betyder meget for den unge bilist.

Minimerer risiko for coronasmitte
Midt- og Vestjyllands Politi er den politikreds i Danmark, der har næstflest køreprøver – kun overgået af Københavns Politi. Derfor venter mange midt- og vestjyder lige nu på at kunne komme til. Men der er visse forholdsregler.

– Det er helt afgørende i samfundet, at vi alle fortsat gør alt, hvad vi kan, for at minimere risikoen for coronasmitte, og det gør vi også i den her sammenhæng. Så når vi for eksempel har teoriprøver, har vi færre elever ad gangen end normalt på grund af afstandskrav, og vi spritter rigtig meget af både i lokaler og i biler. Og når en elev har brug for tolk under den praktiske prøve, så sker det nu telefonisk frem for at have tolken med på bagsædet, fortæller Henrik Glintborg.

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Forfatter

Related posts

Top