Politiet jagtede vanvidsbillist med 150 km/t gennem byen

Kl. 03.23 natten til søndag indledte Midt- og Vestjyllands Politi det der skulle vise sig, at blive en længerevarende biljagt i højt tempo.

En patrulje forsøgte rutinemæssigt at standse en 26-årig mand, fordi han kørte med høj hastighed lidt uden for Thisted. Men bilisten nægtede at stoppe. Og det blev starten på en 50 minutter lang biljagt i et ekstremt højt tempo.

 

Kørte galt i Klitmøller
– Først blev han målt med 140 kilometer i timen gennem Hillerslev, inden han kørte 160 kilometer i timen på landevejen. Og på havnen i Hanstholm lå han og kørte 150 kilometer i timen. Han kørte venstre om i rundkørsler, og han overholdt heller ikke sin vigepligt, forklarer vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, til TV MidtVest.

Den lange biljagt rundt i Thy endte i Klitmøller, hvor vanvidsbilisten kørte i grøften.

– Han tog turen over en mark og ind igennem et læhegn, hvorefter han til sidst kørte i grøften ved lav fart. Så der skete ingen personskade, lyder det fra vagtchefen.

Mistanke om stoffer og alkohol
Den 26-årige er en mand fra Thisted-egnen. Han blev efter biljagten anholdt og taget med på stationen, hvor han blev bedt om at forklare sig.

Politiet mistænker ham for, at være påvirket af både alkohol og stoffer. Det skal blodprøver nu slå fast.

– Han behøver ikke bekymre sig om sit kørekort i det næste stykke tid. Hvis han har kørt med den hastighed med både sprit og narko i blodet, og samtidig nægtet at standse, så kan der godt gå nogle år, før han ser sit kort igen, siger Jens Claumarch.

Foto: Politi.dk

Forfatter

Related posts

Top