Politiet genoptager køreprøver efter påske

Køreskolerne fik for nylig besked om, at de måtte genoptage undervisningen i teori og praksis den 6. april efter næsten tre måneders coronapause.

Men beskeden indeholdt ingen information om, hvorvidt eleverne så også kunne komme til teori- og køreprøver hos politiet.

Men nu er datoerne på plads. Politiet er klar til at genoptage teoriprøver fra 7. april og køreprøver dagen efter 8. april, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, til TV Midtvest.

– Vi får travlt, der er en stor pukkel, som vi skal have afviklet hurtigt, siger han.

Den slags pukler har politiet en del erfaring med efterhånden. Først kom der en tsunami af prøvetagere, da de 17-årige fik lov til at tage kørekort, og samme effekt havde første nedlukning sidste år. Men denne gang er der visse variabler, som endnu ikke er helt klare.

Derfor kan Henrik Glintborg ikke garantere, at alle prøver i Midt- og Vestjylland vil blive afviklet inden for den 14-dages frist, som politiet normalt er pålagt.

– Blandt andet ved vi endnu ikke, om det vil kræve et coronapas at komme til prøve, og vi ved heller ikke, om vi bliver pålagt restriktioner i forhold til antallet af deltagere i lokalet til teoriprøven, siger han.

Færdselslederen garanterer til gengæld, at opgaven er højt prioriteret af politiet, som vil gøre deres ypperste for at gennemføre de mange prøver hurtigst muligt.

– Det bliver alle mand på dæk. Det er jo noget, der har stor betydning for folk. Ikke kun de 17-årige, men også ældre mennesker, der er afhængige af deres kørekort i forbindelse med arbejde. Især her i Midt- og Vestjylland, siger vicepolitiinspektør Henrik Glintborg.

Køreskoler og køreprøver for private har været lukket ned siden 21. december som en del af indsatset for at begrænse coronasmitte, men genoptages altså tirsdag den 6. april.

LÆS OGSÅ:

Læserbrev: Kørekort -en mangelvare

Arkivfoto: Kelds Køreskole

Forfatter

Related posts

Top