Politiet frygter for flere spritbilister på vejene denne sommer

Politiet landet over har i disse uger og måneder ekstra fokus på spirituskørsel. Sommeren er nemlig den tid på året, hvor der sker flest alkoholrelaterede trafikulykker.

– Folk har jo ellers haft den forventning, at det er når vi sætter os omkring julebordet til julefrokosterne, men det er det ikke. En teori kunne være, at når man hygger os omkring grillen og i det gode vejr, så har man ikke styr på, hvor mange glas rosévin, der er røget indenbords, og så tæller man timer og genstande og tager chancen, siger leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg til TV Midtvest.

I juni og juli 2019 sigtede Midt- og Vestjyllands Politi 161 personer for spirituskørsel, og noget tyder på at tallet i år vil stige:

– Der er en tendens til, at vi har taget flere spiritusbilister i de måneder her. Om det er corona eller ej, det kan jeg ikke sige noget om. Men selvfølgelig kan det være, at vi desværre ser flere spiritustilfælde henover sommeren, fordi folk de ikke rejser ud, lyder det fra Henrik Glintborg.

Politiet målrettede kampagne rettet mod spirituskørsel fortsætter en måneds tid endnu.

LÆS OGSÅ:

Nu starter sommerens spirituskontroller landet over

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Forfatter

Related posts

Top