Politi om klovnetrend: sådan forholder du dig

Den skrækindjagende klovnetrend, der i øjeblikket hærger landet, skal ikke have lov til at ødelægge halloween.

I øjeblikket registrerer politiet hver dag tilfælde af udklædte klovne, der forsøger at skræmme forbipasserende danskere, og med halloween lige om hjørnet, kan vi forvente flere uhyggelige udklædninger i gadebilledet.

Men det skal der være plads til, lyder det fra politiinspektør Hans Roost fra Midt- og Vestjyllands Politi. Det hele kommer an på hensigten med udklædningen.

– Det er to vidt forskellige situationer. Der er noget sjovt og glædeligt over halloween, hvorimod mange har følt sig skræmt af klovnene, som også har syntes, det var sjovt at gøre folk bange. Det er den afgørende forskel, siger han.

Derfor er det altså ikke kun folk i klovnekostume, der kan få en bøde, hvis de skræmmer folk. Og omvendt kan man godt have et klovnekostume på, så længe man opfører sig ordentligt.

For to dage siden måtte Midt- og Vestjyllands Politi anholde to mænd, der ikke var klædt ud som klovne, men som henholdsvis en abe og en gammel mand. De fik en bøde og blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – netop fordi de, ifølge politiet, havde til formål at skræmme folk.

– Hvis motivet er, at man er ude at skræmme folk, så de virkelig bliver skræmte og virkelig bliver bange, så har vi en sag, som vi undersøger, lyder det fra Hans Roost.

Forfatter

Related posts

Top