Podcast-premiere: Hvordan lyder hverdagen egentlig?

Hvordan lyder hverdagen egentlig? Hvilke lyde lægger du ikke mærke til? Tænker du over dine bevægelser? Hvad optager dig egentlig?

En ny podcast-serie portrætterer over fem afsnit fem forskellige vestjyder gennem lyde og bevægelser fra deres hverdag.

Podcasten ‘Optagethed’ produceres af kompagniet WE GO, og præsenteres af festivalen Struer Tracks i tæt samarbejde med Struer, Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner. Projektet skabes af koreograf Kirstine Kyhl Andersen og komponist Niels Bjerg.

De benytter sig af binaurale optagelser lavet med to mikrofoner placeret i ørerne. Ved at lytte til denne type optagelse i hovedtelefoner, får man en meget realistisk gengivelse af lyden. Det lyder ligesom den person med mikrofonerne i ørerne har oplevet det. Det er med andre ord en form for 3D-lyd.

I ‘Optagethed’ får man med andre ord lov til for en stund at låne et andet menneskes sanseapparat og lære personen at kende indefra.

– Du hører de samme lyde og mærker, hvordan personen bevæger sig gennem de rum og scenarier, der udgør en dagligdag, fortæller Niels Bjerg.

Mens hovedpersonen fortæller sin historie, bliver hverdagslydene gradvist elektronisk bearbejdet og forvandlet til rytmer og melodier, der bevæger sig i lydbilledet som dansere i en koreografi.

– Mange har en opfattelse af deres egen hverdag som uinteressant, og måske netop derfor finder vi stor fornøjelse i at udfolde de tilsyneladende mest uanselige dele af hverdagen til vældige lydlandskaber og koreografi, fortæller Niels Bjerg.

Hvert afsnit lanceres med en surroundsound forestilling, hvor dansere med trådløse højtalere bevæger sig rundt blandt publikum.

Den første podcast udkommer idag, og forestillingen i den forbindelse foregår i Folkets Hus i Struer idag kl. 16.30, 17.15 og 18.00.

Forestillingen varer 20 minutter og herefter er der mulighed for at stille spørgsmål til podcast’en.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top