Plastikramte naturområder: Nu skal der ryddes op i Thisted og Hanstholm

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening.

Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og udvalgt seks nordjyske naturområder i Thisted, Hanstholm, Aalborg, Hvalpsund og Skagen, som Netto sammen med nordjyderne vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september.

Her vil Netto sørge for, at der er affaldssække, handsker og andre remedier, der skal bruges til at rydde op i naturen. Ligeså vil Netto sørger for, at der er forfriskninger til alle deltagerne. Alle er velkomne til at deltage, så de kan få deres smukke plastikfri natur tilbage.

Pressefoto: Netto

– Nordjylland har måske Danmarks vildeste og smukkeste natur, og den skal vi passe godt på. Kampen mod plastikforureningen i naturen er et fælles ansvar for virksomheder, lokalpolitikerne og nordjyderne. I Netto arbejder vi dagligt med at mindske brugen af plastik og genbruge mere, så det er naturligt for os at støtte op om World Cleanup Day, hvor vi sammen med en masse nordjyder vil give de seks naturområder en kærlig hånd, siger Henrik Sødequist, Regionschef, Netto.

Læs mere om projektet og tilmeld dig World Cleanup Day HER

Fakta:
World Cleanup Day er er en global oprydningsdag, der er anført af en borgerledet massebevægelse, som kæmper for at rydde verden for affald. World Cleanup Day startede i Estland tilbage i 2008, hvor 50.000 mennesker deltog. I 2018 deltog hele 18 millioner mennesker i 157 lande verden over i den største indsamlingsdag i historien.

I år afholdes World Cleanup Day lørdag den 21. september. På dagen mødes frivillige igen over hele kloden for at rydde naturen for skrald.

Læs mere om World Cleanup Day her: https://www.worldcleanupday.org/about/

Pressefoto: Netto

Forfatter

Related posts

Top