Plast fra Cold Hawaii kysten skal genbruges

Alt det plast, der flyder i land på den nordjyske vestkyst, skal i fremtiden indsamles og genbruges. Det er ideen med projektet Ren Kystlinje, som EU står bag og som Thisted Kommune er med i,

Sportsfirmaerne Adidas og Nike er ifølge Nordjyske langt fremme med overvejelser om i deres produkter at genbruge plastikaffald fra havet. F.eks. vil Adidas lave sko af den type affald, og et EU-projekt, der involverer fire nordjyske kommuner Thisted, Jammerbugt, Frederikshavn og Hjørring og udvalgte norske og svenske kommuner, kan komme til at bane vejen for genbrug af det plastik, der samles ind ved vores kyster.

Ren Kystlinje skal køre i halvandet år endnu, men midtvejsresultaterne er lovende.

– Der er folk i modebranchen, der godt kunne tænke sig at bruge marint affald. Men vi skal have undersøgt mulighederne yderligere, fortæller projektleder Steen Heftholm, Frederikshavn Kommune til Nordjyske.

Aktieselskabet Aage V. Larsen i Mariager aftager noget af plastikaffaldet. Det bruges til bænke og spande og ger siger chef for forretningsudvikling og marketing, Gitte Buk Larsen, at den bedste løsning selvfølgelig er, at plastikken slet ikke ender i havet.

 

Forfatter

Related posts

Top