Plader, plastic og væltede trafiktavler skabte problemer på Sallingsundbroen

Da et for årstiden kraftigt blæsevejr søndag strøg hen over landet, kunne det både ses og mærkes på Sallingsundbroen.

Broen er i øjeblikket ved at blive renoveret, hvilket er årsagen til at cirka halvdelen af broens bredde er spærret af. En del af afspærringen består af krydsfinér-plader, som på grund af blæsten og de kraftige vindstød i går mindst ét sted rev sig løs og blafrede ud på kørebanen, hvilket fik de passerende trafikanter til at slå et slag over i modsatte kørebane.

Derudover modtog redaktionen flere henvendelser om trafiktavler der lå delvist ude på kørebanen, ligesom store, lange stykker plastic flagrede ud over broen – til alt held ud over vandet, og ikke ind over kørebanen.

– Den omtalte plastic har ligget som beskyttelse på en betonstøbning som blev udført i torsdags. Entreprenørens folk var på pladsen i går eftermiddags, og samlede plasticen sammen, fortæller Anders Warén Larsen, der er Fagprojektleder hos Vejdirektoratet.

Han fortæller videre, at tavler er blevet sikret ekstra i forhold til “almindeligt” vejarbejde – blandt andet med stropper. I forhold til krydsfinér-pladerne har der tidligere på året været problemer med, at de rev sig løs:

– Krydsfinérpladerne var til at begynde med skruet sammen, men efter det første blæsevejr, er alle pladerne boltret sammen, lyder det fra Anders Warén Larsen, der afviser at søndagens blæsevejr kom som en overraskelse, men:

– Vi vil aldrig med 100 % sikkerhed kunne sikre, at noget tilsvarende ikke vil kunne gentage sig.

To gange i døgnet bliver bro-arbejdet kontrolleret ved brug af videobil. Det er Vejdirektoratets Trafiktilsyn der står for kontrollen.

Anders Warén Larsen fortæller til slut, at entreprenørens folk igår eftermiddags blev sendt til broen for at sikre sig, at alt var som det skulle være.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top