Pirateri i verdensklasse i Jesperhus

****** (seks ud af seks stjerner)
Piratshow 2017, Piratkroen
Jesperhus

Det var med en god portion skepsis, at jeg tog ind for at anmelde et show, som jeg for to år siden gav topscore. For så kan det normalt kun gå én vej. Og det er nedad.

Men sådan er det ikke med piratshowet i Piratkroen i Jesperhus.

Spillerne er i den grad blevet bedre. Ikke at de ikke var fremragende i sommeren 2015. Men de har rykket sig enormt, og det afspejler sig blandt andet i fægtescenerne, der fremstår langt mere skarpe og ”drabelige” end for to år siden, i selve historien og flowet i showet, der er blevet mere tight og i den tekniske produktion, der er blevet kraftigt optimeret.

 Investeringer løfter oplevelsen
Det skyldes, at Jesperhus-ledelsen har set lyset. Det nytter det ikke noget at læne sig tilbage og hvile op laurbærrene. Der skal udvikles og investeres.

Og det gør man. To mio. kroner om året koster det faktisk at udvikle og drive de mange shows i Jesperhus.

Men tilbage til fægtescenerne, der tydeligt bærer præg af, at skuespillerne igen i år har gennemgået professionel stunt-træning og det giver showet en mere autentisk og seriøs feeling. Det kvitterer ungerne – hvoraf hovedparten er mellem 4 og 9/10 år enkelte ældre – da også med fra showets start : jubel !

Foto : Jesperhus

Der er allerede ballade fra starten
For det hele starter nemlig allerede, når man ankommer. Ungerne bliver iført enten røde eller blå Bandaer. De er nemlig på hvert sit hold, og det skal vise sig at dække over noget ungerne var helt vilde med. En konkurrence i flere dele, hvor det blandt andet gælder om at råbe højest.

– og så må I gerne prutte og bøvse herinde i aften, lyd det fra Kaptajn Romkugle, da han hentede en familie og førte dem til deres pladser.

Og den melding fik faderen i familien til lynhurtigt at fremstamme:

– men kun i aften og kun herinde !

Det fik straks familiens knægt til at forsøge at bøvse – dog uden held. Det problem løste Colaen til maden formentligt op for senere.

Udover at råbe højest var der også en konkurrence i, hvem af holdene (og vi taler altså om imellem 100 og 125 personer på hvert hold) der kan spise flest GULDERODS-STAVE!

A hvad ??

Jo – for en sund sjæl i et sundt legeme gælder også, når man er på ferie og for at få ungerne til at spise mere sundt, har man indført grøntsager til ungernes aftensmåltid ad bagvejen.

Og det virker !

En lille purk på 6-7 år ved nabobordet kunne ifølge moderen ikke drømme om at spise gulerod i det daglige.  Han spiste syv gulerods-stave i løbet af aftenmåltidet – og færre Pommes Frites. Til gengæld røg der både kyllingespyd, frikadelle og en mikroportion Spaghetti Bolognaise ned. Alt sammen hentet fra børnenes egen buffet, hvor der er adgang forbudt for voksne. Selvom enkelte havde svært ved at holde nallerne fra ungernes gode mad.

De voksne kunne så mæske sig i honningglaseret skinke, BBQ-marinerede chickenwings, Små sprøde oksepølser, Kyllingechunks vendt i tomat/hvidløgssauce, Flødekartofler, Små stegte nye kartofler, Mixed salat med dressing og Stenovnsbagt italiensk brød med smør. Alt sammen af forbløffende god kvalitet når man nu – som deres udsendte – for over ti år siden erklærede buffetkonceptet krig.

Buffet´er er normalt uspiselige fordi råvarerne er andenrangs – det skal være så billigt som muligt – og dermed falder kvaliteten også.

Men her var der et fint afbalanceret udvalg af en god kvalitet og ungerne – som det hele handler om – var vilde. Specielt fordi selve børnebuffet´en var for sig selv – og bogstaveligt talt lavet med lavere podier – i børnehøjde.

Foto : Jesperhus

Robert ser sig varm på Romkugle
Og selve handlingen i årets piratshow er en medrivende og sjov historie strikket sammen og instrueret af filmmanden og manuskriptforfatteren Kasper Vegeberg Christiansen, der i en årrække har stået for udviklingen af Jesperhus Showteam sammen med Jonatan Vestbo Gregersen, der endnu en gang er en absolut bærende kraft på scenen i årets piratshow.

Historien handler kort om, at Kaptajn Romkugle og Kaptajn Rødspætte skal dyste om, hvem der skal være den endelige kaptajn. På vejen møder de Den Røde Heks og Den Gule Djævel.

En vanvittig forestilling hvor det går over stok og sten med hæsblæsende fægtescener, en historie hvor Piratshowets vært Roger, stærk spillet med sikker hånd af Jonatan Vestbo Gregersen, bliver ”smittet” og forvandler sig til den småliderlige Roger, der forelsker sig i alt og alle.

Og da han ikke kan få pirat-kloen i den nye figur Kaptajn Rødspætte, der spilles af underskønne Frida Rødbroe Christensen, kaster han i stedet sin kærlighed over Romkugle, der igen i år gemmer en storspillende Mathias Gravgaard Larsen inde bag piratkostumet. Han spiller den lidt klodsede, til tider naive pirat, der ikke er i nærheden af det Macho-udtryk, som en vaskeægte pirat måtte forventes at have. Han er genial i rollen.

Modsætningen er så Kaptajn Rødspætte, der i Frida´s skikkelse er den mere ”rigtige pirat”, der er god til at fægte og dermed slås, Med det naturtalent hun er udstyret med, er hun den perfekte performer, der formår at få de helst mindste helt op på stolene, som chef for det røde hold imod Mathias Gravgaard Larsen’s blå hold.

Og så var nyskabelsen i form af live-musik på scenen under showet en af de ting, der har givet topkarakter. Live giver en helt helt anden feeling og et nærvær fremfor båndmusik. og det musikalske klares storslået af Alfonso, der både mestrer guitar og tromme samtidigt. Han spilles af musikeren Otto Dahlgaard Mikkelsen.

Hele handlingen skal vi ikke afsløre her, men blot sige, at den tog hele salen med storm – både børn og voksne grinede, gik op i aftenens fem konkurrencer smart indbygget i showet, og ungerne kunne næsten ikke holde nede fra scenen af ren lyst til at være med.

Hugo dukkede op og gjorde, iført sørøverbandage for det ene øje, stor lykke hos ungerne og det er noget, de voksne kan forstå.

For når ungerne smiler og har julelys i øjnene – har mor og far det også.

Foto : Jesperhus

Det var Hugo-tastisk… igen igen !
Og den aften i Jesperhus var der så mange julelys i øjnene, at holder de helt til den 24. december, bliver det en smuk juleaften i mange danske hjem.

Og ja – Roger kunne slet ikke styre sig på scenen i årets historie – og nærmest tiltvang sig ”et kæmpe kys på munden” af Romkugle.

– gid det var mig, lød det med et stort suk fra en mor ved nabobordet, mens hendes mandlige selskab fik en frikadelle i den gale hals og resten af bordet skraldgrinede.

Årets piratshow i Jesperhus får seks stjerner. Det er ikke mindre end Hugo-tastisk endnu en gang. Jeg må hellere kvalitetstjekke igen næste sommer.

Efter i år kan jeg slet ikke vente og se, hvad piraterne i Jesperhus så finder på …..

Læs mere og bestil billet her

 

Forfatter

Related posts

Top