Personale med kritiske funktioner undtages fra busrestriktioner

Nordjyder, som varetager kritiske funktioner i samfumdet, skal fortsat kunne komme på arbejde med kollektiv transport, hvis der ikke er andre muligheder.

På baggrund af de tilbagemeldinger, som Transport- og Boligministeriet har modtaget efter den første dag med restriktioner i 7 nordjyske kommuner, står det klart, at den iværksatte nødløsning med Flextur ikke giver tilstrækkelig mulighed for, at det kan lade sig gøre. Derfor ændrer regeringen nu restriktionerne.

Fra i dag er det muligt for kritisk personale at tage bussen på tværs af kommunegrænser, når de skal på arbejde.

– Det er afgørende for at begrænse smittespredningen, at så mange som muligt bliver i deres egen kommune. Samtidig har vi brug for, at samfundets kernetropper kan komme på arbejde også på tværs af kommunegrænser, hvis ikke de kan undværes. Busserne kører fortsat, og nu siger vi, at alle, der har et brev fra deres arbejdsgiver om, at de har en kritisk funktion, kan komme med bussen. Jeg vil dog understrege, at det er yderst vigtigt, at arbejdsgiverne gør, hvad der er muligt for at få vagtplanenerne til at gå op med et minimum af personale fra andre kommuner, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

De skærpede restriktioner for kollektiv trafik i Nordjylland trådte i kraft igår, mandag d. 9. november. Restriktionerne er nødvendige for at inddæmme smitten fra mink. Restriktionerne medførte, at det ikke er muligt at benytte kollektiv trafik til eller fra Hjørring, Vesthimmerland, Thisted, Frederikshavn, Jammerbugt, Brønderslev og Læsø. Det bliver nu muligt med bus for kritisk personale.

LÆS OGSÅ:

Dyrt at passe sit arbejde under nordjysk nedlukning

 

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top