Person eller politik – et demokratisk problem

Læserbrev af Inger Isaksen
Fårupparken 29
7900 Nykøbing Mors

Person eller politik – et demokratisk problem.

I en leder i Morsø Folkeblad skoses Viggo Vangsgård for, at han åbner for muligheden for i et samarbejde med DB at pege på Ellen Philipsen Dahl som mulig borgmester. Og det antydes, at han derved har fået ”uro på bagsmækken”. Det ærgrer mig, fordi hans begrundelse var, at den førte politik er vigtigere end personen.

I det argument ser jeg et sundt opgør med den trend, der især i sidste kommunale valgkamp prægede hele debatten. Trekantsopgøret mellem Michael Dahlgård, Lauge Larsen og Hans Ejner Bertelsen. Det endte som bekendt med, at Hans Ejner Bertelsen blev borgmester støttet af DB. Det foregik efter en uskøn afslutning på valgaftenen, hvor Michael Dahlgaard kun indgik i forhandling med den borgerlige blok. Faktisk virkede det som ”aftalt spil”, da forhandlingerne hurtigt var afsluttede, og den nye borgmester allerede samme aften kunne fortælle, at ”regeringsgrundlaget” ville blive fremlagt næste formiddag. Der blev ikke forhandlet til Socialdemokratiets side, og det til trods for, at Lauge Larsen rent faktisk fik flest personlige stemmer.

Det er vist ingen hemmelighed, at de to, Michael Dahlgaard og Lauge Larsen var på kollisionskurs. Men at det skulle få så afgørende en indflydelse på borgmestervalget, kom alligevel som en overraskelse.

Og det er farligt, specielt i så lille en kommune som vores, når personlige ambitioner og antipatier kommer til at sætte dagsordenen for det politiske arbejde.

Derfor er Viggo Vangsgårds udspil befriende nyskabende i vores lille lokale andedam. Jeg ser det også som en stor anerkendelse af det kolossale og succesfulde arbejde, Ellen Philipsen Dahl har præsteret som formand for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget. Det har hun gjort på trods af, at en betragtelig større arbejdsindsats i det kommunale regi (inkl. en plads i økonomiudvalget) mere eller mindre blev ”væltet” over på hendes og Pouls skuldre, da Michael Dahlgaard trods sit store personlige stemmetal droslede sit politiske virke væsentligt ned, og det sidste partimedlem skiftede parti midt i valgperioden.

De to tilbageværende medlemmer har ikke blot arbejdet seriøst med erhvervslivet forhold, men også sat deres aftryk godt og grundigt, omkring kulturlivet og hvad der er vigtigt for mig, åbenbart taget ved lære af den manglende tillid som Voxmeter -undersøgelsen afslørede. ”Det må vi kunne gøre bedre”, som Poul Kristensen udtalte efter offentliggørelsen af den undersøgelse.

Fremover er der afsat et ikke uvæsentligt beløb til ”borgernære tiltag” på DB`s foranledning, og så vidt mig bekendt lægger DB også op til, at de masterplaner for øen, som de ønsker udfærdiget, skal laves i samarbejde med de mennesker, der bor i de områder, det vedrører.

Jeg håber derfor, at de andre socialdemokratiske kandidater støtter op om deres modige borgmesterkandidat, som tør sætte en dagsorden, hvor politik er vigtigere end personer.

Forfatter

Related posts

Top