Pers idé blev til ny service for hjælpemidler

Der er styr på skruetrækkeren i tekniker Per Søndergård Kroghs fingrer. Få rutinerede bevægelser spænder skruerne på el-køretøjet foran ham. Det er onsdag formiddag på hans arbejdsplads i værkstedet hos Hjælpemiddelhuset i Nykøbing. Med sin mangeårige erfaring som mekaniker samt arbejde som elektriker og smed kan Per Søndergård Krogh lave det meste.

Det har mange borgere i Morsø Kommune haft glæde af gennem tiden, når han har kørt ud til dem i varevognen for at reparere en kørestol, en rollator eller anden form for hjælpemiddel.

Pers forslag blev til ny service
Per Søndergård Krogh bruger meget tid på at køre rundt til folk, og han kan lide det. Men ofte tager det faktisk ikke så lang tid for ham at lave folks hjælpemidler, så han er kommet med et forslag til sin arbejdsplads.

– Jeg kan slippe for at bruge en masse tid på at køre rundt til folk og bruge tiden effektivt her, hvis folk kommer forbi med det, som de skal have repareret. Det er hurtigere for de borgere, der har mulighed for at komme forbi med deres hjælpemidler i stedet for, at de skal vente flere dage på, at jeg kan nå ud til dem. Mange hjælpemidler kan ofte repareres, så folk kan tage dem med igen efter en rimelig kort ventetid, fortæller Per Søndergård Krogh.

Foto: Morsø Kommune

Forslaget er nu blevet til et tilbud, med navnet Hjælpemiddelservice, til kommunens borgere med behov for at få lavet deres hjælpemidler. Onsdag formiddage fra kl. 10 til 12 står Per Søndergård Krogh klar i værkstedet til at reparere hjælpemidler i Hjælpemiddelhuset på Færøvej 1. Bliver ordningen en succes overvejer han at udvide åbningstiden. I første omgang vil han gerne have folk til at vide, at tilbuddet findes.

Service for bevilligede hjælpemidler
For en god ordens skyld må det understreges, at servicen kun gælder for de kommunale hjælpemidler, som er bevilliget af Hjælpemiddelhuset, og at det er gratis. Hjælpemidler som man selv har købt hører ikke under denne service. Til alle dem der har mulighed for at benytte det nye tilbud, venter der tilgengæld en god service.

– Folk kan bare komme forbi med deres hjælpemidler onsdag formiddag og ringe på klokken ved indgangen til Hjælpemiddelhuset. Så kommer jeg ud til dem, og så finder vi ud af, hvad der skal repareres, siger Per Søndergård Krogh med rutineret styr på skruetrækkeren, mens han spænder endnu en skrue på el-køretøjet foran ham.

Forfatter

Related posts

Top