Partnerjob-indsats satte gang i karrieren i Thy

For virksomheder i Thisted og Thy kan det være en udfordring at få nye medarbejdere til at flytte til området, hvis der ikke er job til kæresten eller ægtefællen.

Partnerjob-indsatsen ved Thy Erhvervsforum har netop haft til formål at skaffe tilflytter-partnere job i Thy, og Naya Halskov Larsen er et godt eksempel på, hvordan alting er gået op i en højere enhed, og en familie fra Århus nu er bosat i Thy.

Med en kandidatgrad i uddannelsesvidenskab med en specialisering inden for HR lå Naya Halskov Larsens uddannelsesbaggrund ikke lige for, i forhold til at lede større projekter inden for it-branchen, da Thy Erhvervsforum bragte hende på banen hos Bornerups Datacenter.

Foto : Bornerup Datacenter

Og så alligevel …
Carsten M. Søe-Larsen, Underdirektør ved Bornerups Datacenter fortæller, at man i virksomheden havde behov for projektstyring og stærke formidlingskompetencer, når det handlede om at få skabt et stærkt bindeled til kunderne undervejs i de større udviklingsprojekter.

’- Da jeg i første omgang talte med Naya var hun både nysgerrig og også meget ærlig omkring hvor hendes styrker og begrænsninger lå. Ad fælles vej kunne vi derfor finde frem til, hvordan der kunne opbygges en stilling til hende. Naya har nogle rigtig gode menneskelige kvaliteter, og med så lang en uddannelse, vurderede jeg også, at hun i kraft heraf, ville have nogle gode kompetencer, når det handler om at overskue længerevarende og til tider komplekse projekter, siger han og fortsætter: Det er en ny strategi for os, at have en medarbejder med så lang en uddannelse som Nayas. Men allerede nu efter få uger skaber Naya værdi for os. Det er usædvanligt, at en medarbejder inden for vores branche er i stand til det inden for de første tre måneder, siger Carsten M. Søe-Larsen.

Foto : Bornerup Datacenter

Naya glad for arbejdet
Selv fortæller Naya, at hun ikke kunne være landet et bedre sted som nyuddannet.

– jeg har fået et større ansvar og får udvist stor tillid, hvilket ikke er en selvfølge at få som nyuddannet. Der er da situationer, hvor jeg føler mig udfordret, men heldigvis er her en stærk virksomhedskultur som er god og tryg at være i. Samtidig havde jeg nogle rigtig gode dialoger med Carsten inden jeg startede, som gør, at vi begge har været skarpe på, hvor mine styrker er, og hvad det er jeg skal lære, fortæller Naya Halskov Larsen.

Og i Thy Erhvervsforum er man fuld af lovord om samarbejdet.

– Bornerups Datacenter er et forbilledligt eksempel på, hvordan nye kompetencer kan tænkes ind i virksomhedens strategi og være med til at styrke forretningen. Samtidig viser det, at man ikke nødvendigvis skal hænge sig i de enkelte uddannelsesretninger, når det gælder de højtuddannede, fordi de netop har nogle grundlæggende stærke kompetencer med sig, som kan skabe værdi i mange forskellige sammenhæng – og så er de typisk rigtig stærke, når det handler om at tilegne sig ny viden, siger Erhvervskonsulent ved Thy Erhvervsforum, Ditte Ø. Pedersen.

FAKTA om Partnerjob-indsatsen:
Partnerjob-indsatsen er et initiativ, der er afledt ’Karriere på Kanten’ et projekt støttet af bl.a. Thisted Kommune, hvor Thy Erhvervsforum aktivt har bragt kandidater i spil hos områdets virksomheder. Partnere til nyansatte der kommer til Thy, bringer vi aktivt i spil hos vores medlemmer. Partnerjob-indsatsen er i dag overdraget til Virksomhedsservice ved Jobcenteret, der arbejder videre med indsatsen ud fra samme principper.

Forfatter

Related posts

Top