Partier vil oprette flere studiepladser

Et politisk flertal uden om regeringen ønsker at oprette flere studiepladser på de videregående uddannelser.

Det sker, efter at flere fagfolk indtil for nylig har vurderet, at coronakrisen vil give flere afslag end normalt til unge ansøgere. Det skriver Politiken.

Vurderingen er blandt andet baseret på erfaringer fra finanskrisen i 2008. Her steg antallet af afviste på et enkelt år med 50 procent. Fra 8962 til 13.689.

Det skyldes, at unge i krisetider søger mere mod de videregående uddannelser, hvorfor kampen om pladserne også bliver hårdere. For at undgå at mange unge ender med at få et afslag, opfordrer et politisk flertal nu altså til drøftelser om at oprette flere studiepladser.

Det er Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, De Radikale og Liberal Alliance, der opfordrer uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at indkalde til drøftelserne.

Til Politiken siger uddannelses- og forskningsministeren, at hun er optaget af at få plads til alle, der vil uddanne sig til efteråret.

Hun siger, at hun gerne vil kigge dimensioneringsmodellen efter i sømmene. Det bliver bare ikke lige nu, da uddannelsesinstitutionerne ifølge hende ikke har brug for store reformer midt i en krisetid.

I stedet mener Ane Halsboe-Jørgensen, at man hellere skal have målrettet fokus på at komme bedst muligt igennem sommerens optag.

/ritzau/

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top