Partier forhandler hjælp til kulturen i ellevte time

Kulturlivet har i høj grad følt sig glemt af regeringen under coronakrisen, der har lagt snærende bånd på aktiviteterne. Og de fortsatte restriktioner ind i efteråret har gjort ondt værre.

Kulturminister Joy Mogensen (S) lovede tidligere, at der skulle forhandles en hjælpepakke i starten af august, men det er endnu ikke sket. Torsdag aften var partierne så indkaldt til forhandlinger i Erhvervsministeriet.

– Der er en række ting, vi kan gøre for kulturen. Der er en række nødpuljer, der må fortsætte. Og når der er restriktioner, må der også være kompensation, lyder det fra Venstre erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, som er valgt i Thisted-kredsen.

Torsten Schack Pedersen. Foto: Katja Holm

– En af de modeller er en aktivitetspulje. Det vil sikre, at en lang række koncerter, teaterstykker og andet bliver gennemført, selv om de kommer til at give underskud grundet begrænsningerne, siger han.

Venstre mener, at den pulje skal være på 400 millioner kroner, betydeligt mere end regeringens indledende forslag.

– Støtte til aktivitet vil sikre, at vi også får gang i følgeindustrierne. De er jo ikke tvangslukkede, men deres marked er lige nu, siger Torsten Schack.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top