På vej til World Robot Olympiad på Filippinerne

Når Christoffer Jønsson og Mourits Jørgensen på tirsdag i næste uge sætter sig i flyet mod Filippinerne for at deltage i World Robot Olympiad, kan de sende en venlig tanke til Thy-Mors Energi, som har gjort rejsen mulig via et sponsorat.

De to unge mænd er til daglig elever i 3. g på Thisteds Tekniske Gymnasium på EUC Nordvest og deres store passion er at bygge robotter med Lego Mindstorm. Sidste år vandt de den nationale finale i Århus og repræsenterede Danmark ved World Robot Olympiad WRO, i Costa Rica.

Nu er de inviteret til Filippinerne for at deltage i en venskabskonkurrence og har fået en unik mulighed for at repræsentere Danmark.

– Sponsoratet fra Thy-Mors Energi gør hele vores tur mulig, vi var simpelthen ikke kommet afsted uden den hjælp, fortæller Christoffer og Mourits.

Hos Thy-Mors Energi håber man, at støtten kan gøre, at de to robotentusiaster kan få en kæmpe oplevelse og en masse erfaringer til de videre konkurrencer.

For Christoffer Jønsson og Mourits Jørgensen er venskabskonkurrencen en god mulighed for at finde ud af, hvordan de klarer sig i forhold til andre inden den kommende nationale og internationale konkurrence senere på året.

Løser verdens problemer
De har brugt de sidste mange uger på at programmere og forberede sig. Den opgave, de har fået forud for konkurrencen er at løse et problem vedrørende maddistribuering og madspild. Opgaven har ophæng i FNs verdensmål om at stoppe sult i verden.

– Gennem Lego Mindstorm og robotter skal vi programmere en løsning, som vi skal fremvise til konkurrencen. Vi synes selv, vi har en ret god løsning, så vi glæder os til at vise os den på banen dernede, fortæller Mourits Jørgensen.

Dommerne er erhvervsfolk fra store virksomheder og landbrug, og de kommer også for at spotte, om der er løsninger, de kan bruge i virkeligheden.

– Vi har ikke patent på vores løsning, så hvis nogen vil bruge den i virkeligheden og skalere den op, så har vi forinden givet samtykke til, at de må bruge den, forklarer de to robotentusiaster.

De drømmer begge to om at studere software indenfor systemudvikling og programmering i robotter.

Skolen bakker op
På EUC Nordvest bakker uddannelseschef Kent Kjær Urup Hansen op om de to elever, som han er meget stolt af:

– Christoffer og Mourits er nogle dygtige elever, og de arbejder meget målrettet, så det er fuldt fortjent, at de har fået den fine støtte fra Thy-Energi, det er vi superglade for. Samtidig er det jo en del af vores strategi, at vores elever skal introduceres til robotteknologi. Derfor har vi gjort det tilgængeligt på skolen, så eleverne altid kan gå hen og arbejde med Lego Mindstorms robotterne. Både EUC elever og folkeskoleelever får glæde af de to unge elevers store interesse, fordi de nu fungerer som mentorer for andre, så det er alletiders, fortæller han.

Forfatter

Related posts

Top