Overvældende interesse for storstilet håndarbejdsprojekt

Frivillige fra nær og fjern strømmer til Limfjordsteatrets håndarbejdsprojekt. Godt 100 børn og voksne har tilmeldt sig. Dermed har interessen for projektet oversteget alle forhåbninger og forventninger.

For godt to uger siden inviterede teatret frivillige til at være med til at kreere et magisk landskab den kommende børneforestilling “Forvandling”.

– Vi er helt overvældede over interessen – og meget glade. For det er et stort projekt, og vi kan bruge alle hænder, siger teatrets syerske, Lene Bek Nielsen, der er scenograf og tovholder på projektet.

I lørdags afholdt Lene Bek Nielsen den første workshop, hvor omkring tyve kvinder mødtes på teatret og syede og strikkede sammen. Næste workshop er fredag 7. februar kl. 10-12 og den næste igen mandag 17. februar kl. 19-21.

I øjeblikket er 57 kvinder fra Mors, Thy, Salling, Fur og en enkelt fra London i fuld gang ligesom også en strikkeklub har meldt sin interesse. Dueholmskolen stiller med 45 børn, Daghus Morsø med en gruppe, og hver dag kommer flere til.

– Mange er vant til at sidde hjemme med hver deres håndarbejder og synes det sjovt at være med til at skabe et stort fælles værk. Der er en lille grad af vanvid i projektet, fordi det er så stort, og det gør kun det hele endnu sjovere, når vi bliver så mange til at løfte, siger Lene Bek Nielsen.

9 x 6 meter stor tekstil-skov
Projektet går ud på at skabe en tekstil-skov, der både bliver scenografi til børneforestillingen ”Forvandling”, og som skal fungere som en selvstændig installation. Den bliver ni meter lang, seks meter bred og to-en-halv meter høj plus en ekstra halv meter til lyssætning.

– Der bliver mange teknikker, mange tekstile genrer og man skal bare have lyst til at være med og til at skabe sammen med andre, siger Lene Bek Nielsen.

– Vi er i fuld gang med at sy Livets Træ, strikke 2500 blade i grønne nuancer, sy 500.000 franske knuder til mos, og en hel masse andet, siger Lene Bek Nielsen.

Efterlyser materialer
Limfjordsteatret tager meget gerne imod garnrester i alskens grønne nuancer. Ren akrylgarn duer ikke, men blandingsprodukter og garn i bomuld, uld og andet er meget velkomment.

– Vi tager glad og gerne mod både hele og halve nøgler, og også gerne aflagte grønne striktrøjer. Vi kan også bruge gamle puder og vattæpper i alle farver og størrelser – også selv om de er plettede eller hullede, siger Lene Bek Nielsen.

Hun kontaktes på lene@limfjordsteatret.dk, og man er også velkommen til komme forbi med sine rester på Limfjordsteatret eller i Lene Bek Nielsens stofbutik ”Knaphullet” i Vildsund.

Forfatter

Related posts

Top